Debat: Vil Socialdemokratiet det brede samarbejde?


Debat: Vil Socialdemokratiet det brede samarbejde?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Hanne Ringgaard Møller, byrådsmedlem (B), Blåbærvænget 10, Thurø
Katrine Becher Damkjær
Debat FAA. 

Læserbrev: Byrådet i Svendborg har nu besluttet, at Torvet i Svendborg skal være bilfrit - med stemmer fra Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF og Alternativet. Hovedargumentet var, at det for længe siden er vedtaget, at Torvet skal være et rekreativt byrum.

Indvendingerne stod i kø: Et rekreativt byrum er ikke det samme som et bilfrit torv. Et forblæst og regnfuldt torv i oktober måned er ikke mere rekreativt, fordi der ikke står en bil parkeret. Vi har allerede et bilfrit torv i de måneder af året, som normalt inviterer til at vi trækker udendørs i byerne. Et rekreativt torv må gerne summe af liv og aktivitet. Det kommer ikke blot fordi vi fjerner bilerne.

Vi stillede et ændringsforslag sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative som havde to hovedpunkter: Vi inviterer alle interesserede borgere til at give bud på, hvordan vi får flere aktiviteter på Torvet. Hvis disse aktiviteter forudsætter færre parkeringspladser eller længere bilfrie perioder, prioriterer vi aktiviteterne frem for bilerne.

Ændringsforslaget blev aldrig diskuteret. S, SF og Enhedslisten holdt sig til at forklare egne synspunkter og valgte at undlade en egentlig dialog. Alternativets nye medlem af byrådet, Karl Magnus Bistrup var i den sammenhæng den mest konsekvente. Han kommenterede ikke sagen. Alternativets ændringsforslag kunne have været et afgørende signal, der ville vise, at Alternativet også vil dialogen og det brede samarbejde. Å støttede i stedet rød blok med den afgørende stemme.

Bo Hansen havde en særlig opgave, da han blev bedt om at forklare sammenhængen mellem de mange ord i valgkampen om "bredt samarbejde" og en vedtagelse om bilfrit torv med 15 stemmer mod 14 - uden forudgående dialog af nogen art.

Det var ikke nogen god forklaring. Hovedpointen var, at nu havde vælgerne jo sammensat et nyt byråd og så måtte man også forvente en ny politik. Det skylder man vælgerne, kunne vi forstå. Men hvad nu hvis vælgerne gerne vil have et bredt samarbejde?

Det er vi stadig parat til.

Debat: Vil Socialdemokratiet det brede samarbejde?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce