Debat: Vi skal samarbejde med Trump


Debat: Vi skal samarbejde med Trump

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


John Jensen, Sanddalsvænget 10 B, Svendborg
US-DENMARK-POLITICS-TRUMP-RASMUSSEN
Debat FAA. 

Læserbrev: "Trump skal ikke have lov til at forringe dansk velfærd", skrev Enhedslistens Nikolaj Villumsen i en FAA-klumme under Opinion tirsdag den 16. maj og skriver om de cirka 16 milliarder kroner, forsvarsbudgettet skal hæves med for at opfylde Nato's oprustningsmål.

Villumsen kalder de 16 milliarder kroner for et vanvittigt stort beløb, som er svært at forstå, og oplyser at beløbet svarer til 32.000 ansatte i velfærden. Han kunne også have skrevet, at det cirka svarer til, hvad vi halvårligt smider ud ad vinduet til mislykkede integrationsprojekter samt forsørgelse af flygtninge og indvandrere.  

Jeg tror, at Villumsen har misforstået det hele. Vi lever i en urolig verden med islamistiske terrorister i de europæiske gader og en stor volumensyg nabo mod øst, hvor den sidste krigeriske diktator overfaldt de omkringliggende lande og var skyld i cirka 23 millioner døde. Mon ikke de baltiske lande er godt tilfredse med, at Nato holder lidt øje med Putinregimet?

Jeg mener som alle danskere, at vi skal beholde den danske velfærd, men som en lille velnæret gris blandt blodtørstige hyæner er man nødt til at have mægtige venner og rundhåndet deles om foderet. De mægtige venner er ikke en flok handlingslammede får klædt ud som EU-politikere, men et stærkt Nato med et superstærkt USA i spidsen.

Hvis det USA, som har valgt Trump til præsident, beder os om at hjælpe med at passe på os selv, virker det overdrevet arrogant at protestere. USA vil vinde en hvilken som helst væbnet konflikt, som måtte opstå i verden, og EU kan tydeligvis ikke engang beskytte os mod en flok folkevandrere med bare fødder.

Næ, hr. Nikolaj Villumsen, Trump skal ikke have lov at forringe dansk velfærd, men hensigten med at forhøje forsvarsbudgettet er heller ikke at forringe velfærden i Danmark, men en hjælp til at bevare den.

Efter Anden Verdenskrig mærkede de ikke meget til velfærd i de lande, Sovjetunionen havde lagt sin kolde klamme hånd på, og nu spiller Putin med musklerne, så ligegyldigt hvad Trump beder os om at spytte i bøssen, er det nok klogest at gøre det.

Debat: Vi skal samarbejde med Trump

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce