Debat: Vi skal omfavne fremtiden


Debat: Vi skal omfavne fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Claus Rosenkrands Olsen, uddannelseschef i Dansk Erhverv
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: Den digitale revolution buldrer derudaf. Det er et faktum, som stiller store krav til os alle. Også til vores børnehaver, skoler og videre i uddannelsessystemet.

Og det skal gå hurtigt. Tænk på Agnes fra Matador. Hun får en lille forretning op at køre med at stoppe folks strømper. Mads Skjern kan se hendes talent, men konstaterer, at sokker snart bliver så billige, at det ikke kan betale sig at stoppe dem. Dengang havde man dog bedre tid til at overveje sine muligheder, i dag går udviklingen noget stærkere.

Det kan lyde skræmmende, men det er det faktisk ikke. Generelt er der ganske få samfund, som er så gode til at omstille sig som det danske. En ny analyse fra konsulentfirmaet McKinsey viser, at selv blandt de lande, der er mest digitale, er danskerne dem, der er mest begejstrede for udviklingen.

Men den digitale udvikling stiller især store krav til vores børn og unge, der kommer til at bruge hele deres arbejdsliv på et arbejdsmarked, der hele tiden forandrer sig.

Vi i Dansk Erhverv vil gerne opfordre nuværende såvel som kommende lokalpolitikere til at tænke med og sikre at alle dele af Danmark er klar til omstillingen. Der er nemlig meget, der kan gøres lokalt. På skolerne i Finland har man for eksempel 3D-printere, som eleverne introduceres for og arbejder med. Teknologien spiller en helt anden rolle.

Samtidig har de fastholdt et stærkt fokus på mad, fødevarer, privatøkonomi og meget mere i skolen. Det praksisfaglige har en helt anden styrke og prestige i den finske grundskole, og det er formentlig en stor del af forklaringen på, at 42 procent af de unge fra folkeskolen søger ind på erhvervsuddannelserne. I Danmark er tallet 18,5 procent.

I Danmark har vi både brug for flere faglærte og flere med digital kunnen. Derfor er det helt afgørende, at der tages fat allerede i grundskolen, hvis vi skal omfavne fremtiden.

Debat: Vi skal omfavne fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce