Debat: Ulve i Danmark


Debat: Ulve i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


H.C. Hansen, Krebsen 12, Rantzausminde
Efter 200 år har Danmark fået de første indfødte ulve
Debat FAA. 

Læserbrev: Da jeg var barn, boede vi et sted, hvor der var masser af skov og uberørt natur, som vi benyttede, uden at vi og vore forældre var bange for vilde dyrs tilnærmelser. Sådan er det ikke mere, nu er der områder, som bliver større og større, hvor man ikke kan færdes frit på grund af vilde dyr.

Ulvene er totalt fredede i Danmark, hvilket betyder, at de kan formere sig uhindret. Man ved ikke nøjagtigt, hvor mange individer der findes i Danmark i dag, det svinger mellem en halv til hel en snes stykker, men antallet vil sandsynligvis fordobles hvert andet år, hvilket betyder, at der kan være 300 styk om 10 år, hvis vi har en halv snes nu.

Hvor mange mener du, Preben Hansen, at der skal være i vores meget begrænsede vilde natur? Husk på, at en ulv i løbet af en enkelt dag kan flytte sig et halvt hundrede kilometer, hvis den føler for det.

Når der bliver rigtig mange, vil de samle sig i flokke (kobler), som så også vil gå i gang med større kreaturer, forestil dig en sådan flok begynde med at gnave i haserne på en ko og efterfølgende splitte den ad i småstumper, inden den udånder. Jeg mener absolut ikke, at det skal komme dertil. Lad ulve leve, hvor der er plads til dem.

Med hensyn til alle de farer, vi dagligt udsættes for i vores tilværelse, kan man jo undgå dem ved at blive i sengen, skulle man tro, men det er en rigtig dårlig idé, når man betænker, at det faktisk er der, de fleste mennesker dør.

Det er slet ikke så nemt at være til, men jeg synes absolut ikke vores livsudfoldelser skal indskrænkes af ulve i vores skønne begrænsede natur.

Debat: Ulve i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce