Debat: Ulv skudt med riffel


Debat: Ulv skudt med riffel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Erik Dagø, politiemeritus, Grønnegade 40, Troense
Ulven er kommet til Fyn. Thomas Bjørneboe Berg fra Naturama for
Debat FAA. 

Læserbrev: Der er næsten ikke én dag uden medierne omtaler ulve i Danmark og i særdeleshed den ulv, der ved Ulfborg blev skudt med riffel fra en bil. Noget, der undrer, er, at ikke et eneste medie har nævnt eller skrevet om konsekvensen for skytten, der efter det oplyste er jæger med jagttegn og våbentilladelse. For konsekvensen er alvorlig. I jagtlovens paragraf 25 står: "Jagt må ikke finde sted fra motorkøretøj og luftfartøj" (For indhegnet vildt er specielle regler).

Lad mig fortælle om en meget grov sag for mange år siden på Tåsinge. En landmand ordnede i traktor sin mark, der gik ned til Svendborg Sund. En anmelder, der havde styr på tingene, anmeldte til politiet i Tinghuset i Svendborg, at den pågældende landmand ved strandkanten med traktoren fik jaget en rå med to lam ud i havvandet, hvor de svømmede væk fra kysten. Landmanden sprang derefter ud af sin traktor medbringende sin dobbeltløbet jagtbøsse, som han var kendt for altid at have med i traktoren. Han løb hen til sin robåd, der lå på stranden, og roede ud efter de svømmende dyr. Her skød han alle tre og fik dem op i båden. Det var uden for jagttid og havde intet med jagt at gøre.

En kollega og jeg kørte i patruljevogn til landmandens gård, hvor han skulede noget, da han så politibilen og os og var meget lidt talende. Nægtede pure. Han viste sit jagttegn og bøsse, som "dagen forinden lige var gjort klar til den kommende jagtsæson", hvorfor den var særdeles fedtet ind i olie. Forinden rengøring havde han også lige prøvet et skud for at sikre, at bøssen virkede. Derfor lugtede den lidt af krudt endnu. Der var intet at se med hensyn til skudte dyr nogen steder i hovedbygningen, men da vi kom over i staldbygningen, lagde jeg mærke til to store kummefrysere og åbnede dem. Her lå råen og de to halvstore lam med hovederne skudt i stykker og frisk blodige - kun cirka en time efter udåden.

Det blev dyrt for landmanden. De tre dyr blev af Falck bragt ud til plejehjem, som altid ved påkørsel af rådyr i politikredsen. Ved retten fik han en stor bøde; mistede sit jagttegn og jagtbøsse samt traktor, idet der altid nedlægges påstand om konfiskation af våben og køretøjer i den slags tilfælde.

Værdien af våben og køretøjer er uden interesse for retten. Så manden fra Ulfborg får en alvorlig afregning en dag - uanset om hans bil måske har kostet en million kroner.

Jeg synes, at dette skal med i debatten også.

Debat: Ulv skudt med riffel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce