Debat: Udenlandske studerende betaler ikke SU-lån tilbage


Debat: Udenlandske studerende betaler ikke SU-lån tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Anders Johansson, medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti, skatteordfører
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: Danmark har store problemer med udenlandske studerende, som forlader vores land uden at betale sit SU-lån tilbage. Derfor har Folketinget netop behandlet Dansk Folkepartis forslag om at indføre et midlertidigt stop for udbetaling af SU og SU-lån til udenlandske studerende.

Men den løsning fungerer ikke.

Forslaget vil stille EU-borgere dårligere end danske statsborgere, og så er det i strid med EU-retten og kan derfor ikke lade sig gøre.

Til gengæld har forslaget ledt os frem til andre løsninger, der kan imødekomme problemet. For noget skal der gøres, når der bliver snydt med SU for mange millioner kroner hvert år, og der lige nu er 1100 skyldnere, der sidste år skyldte den danske statskasse 80 millioner kroner.

Jeg har derfor stillet forslag om, at vi i samarbejde med de enkelte europæiske lande etablerer bilaterale løsninger om inddrivelse af SU-gæld. Det er kun rimeligt, at andre europæiske lande imødekommer en fælles aftale om gældsinddrivelse. Et SU-lån er netop et lån. Og det skal tilbagebetales til den danske velfærdsstat, uanset hvor man kommer fra.

Regeringen har derfor fremlagt en række initiativer, der på nationalt og internationalt niveau skal komme problemerne til livs. Forslaget om bilaterale aftaler er blot ét i rækken om, hvordan vi fremadrettet skal håndtere gældsinddrivelse. Derudover skal vi have en enhed, som udelukkende går efter udenlandske skattesnydere, hvilket man er, når man flygter fra sit SU-lån i Danmark.

Vi må erkende, at der er en særlig risiko ved at tilbyde SU-lån til nogle af de EU-borgere, der benytter sig af reglerne om vandrende arbejdstagere.

Og som det er lige nu, ønsker EU desværre ikke at bidrage med en fælles løsning på tværs af landende. Derfor gør vi nu selv noget ved problemet.

Debat: Udenlandske studerende betaler ikke SU-lån tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce