Debat: Tro - svar til Preben Hansen


Debat: Tro - svar til Preben Hansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Mette Marie Hansen, Nørreskovvej 20, Tåsinge
Katrine Becher Damkjær
Debat FAA. 

Læserbrev: Tak til Preben Hansen for din kommentar. Du har helt ret, du har desværre misopfattet mit budskab. I min klumme julemorgen skriver jeg:"Jeg håber aldrig, det kommer så vidt med folkekirken, at vi i misforstået hensyn, fornægter vores historie og tradition eller i effektiviseringsrusen lukker kirker." Og videre skriver jeg: "derfor bør alle, uanset hvor de bor, have muligheden for at gå i kirke i dag. Alle bør have en kirke at søge hen til, med sorg og fortvivlelse eller taknemlighed og glæde."

Det, jeg slår til lyd for, er, at alle bør vedblive at have tilbuddet og muligheden for at gå i kirke, uanset hvor i landet de bor.

Navnlig uden for de store byer kan man se, hvilken betydning det ville få for landsbyerne, hvis man lukkede kirken. En lukning ville betyde, at man slukkede det sidste samlende lys og lukkede en kulturbærende institution.

Mange har oplevet, at de ikke har deltaget i gudstjeneste i en årrække, men pludselig opstår behovet, når de for eksempel mister én, der står dem nær. Andre nyder blot traditionen juleaften. Men det betyder noget, at kirken står der til rådighed, når vi har behov for den. Jeg tror, men kunne aldrig drømme om at slå til lyd for tvang, og er uenig med Martin Henriksen (DF), der foreslog, at alle udlændinge skulle vise tilhørsforhold til Danmark ved at gå i kirke til højtiderne. Men omvendt mener jeg ikke, at man skal vælge skolens traditionelle juleafslutning i kirken fra, for ikke at krænke andres tro. Jeg mener heller ikke, man skal forbyde kalot, tørklæde, nonnedragt eller kors om halsen i det offentlige rum.

At jeg skriver, at jeg ikke bliver krænket over at se julemanden, er fordi jeg kan blive lidt træt i mundvigene af krænkelsekulturens snærende bånd. Når alt skal vendes og drejes for ikke at støde nogen. Jeg går ikke ind for disrespekt eller spot, men vi skal alle være her.

Her i 2017 savner jeg somme tider den irske komiker Dave Allens humor. Han gik til stregen, men med kærlighed og respekt og var ophavsmand til det gode citat: "Sproget er til for at blive brugt. Hvis du desinficerer det, tager du kraften ud af det. Og så kan det være lige meget."

Allen sluttede iøvrigt altid sine shows med ordene: Goodnight and may your God go with you.

Debat: Tro - svar til Preben Hansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce