Debat: Tjek DK i Skills ud


Debat: Tjek DK i Skills ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Michael Kjær Pedersen, chefkonsulent i Dansk Erhverv
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: De fleste er vel enige i, at hvis vi skal have et godt og velfungerende samfund i morgen, så skal vi i dag sørge for, at fremtidens voksne bliver fagligt dygtige. At de får de rigtige kompetencer, så de kan få et godt arbejde til gavn for dem selv og for samfundet.

Aktuelt er vi i den situation, at vi allerede mangler faglærte unge på en række områder så som bager, gourmetslagter og vejgodstransport. Som sagerne står lige nu, kommer vi kun til at mangle flere faglærte og på flere områder. Derfor skal vi sikre, at flere unge tager en erhvervsuddannelse.

Først og fremmest skal praktikpladserne være der. Det er ved at ske. Målet er, at der allerede i 2018 bliver etableret 2100 nye praktikpladser, og dette tal skal fremadrettet være på 8-10.000 flere praktikpladser årligt, end der er i dag.

Derudover skal unge også i stigende grad vælge at gå den vej. DM i Skills er en af nøglerne i forhold til at få netop det til at ske. Her konkurrerer dygtige unge fra hele landet i fag såsom bager, detailhandel, gourmetslagter, tjener og så videre. DM i Skills er med til at sikre, at flere unge får øjnene op for, at en erhvervsuddannelse giver mange muligheder for at få et både spændende og meningsfyldt job. Der er gode muligheder for at gøre karriere, og en erhvervsuddannelse lukker ingen døre rent uddannelsesmæssigt, hvis nogen skulle tro det.

Så kære unge (og eventuelle forældre, der måtte læse med her): Giv lige DM i Skills et tjek. Det kan være, at du opdager en verden af muligheder, som du vil finde meget spændende.

Debat: Tjek DK i Skills ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce