Debat: Tid til selvransagelse i pressen


Debat: Tid til selvransagelse i pressen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Mette Marie Hansen, Nørreskovvej, Tåsinge
Prins Henrik er død - blomster på Amalienborg Slotsplads
Debat FAA. 

Læserbrev: Så fik vi sagt au revoir til HKH prins Henri de Monpezat, prins Henrik af Danmark. Og Tine Gøtzsche har fnist sig igennem mange timers ugeblads-tv, hvor alle detaljer er blevet endevendt, og vi har været med på prinsens sidste rejse, hvis vi valgte at følge den på TV, mens stakken af blomstrende roser og rosende anekdoter er vokset og vokset.

I et land, hvor vi typisk går på pension, når vi er mellem 60 og 70, vakte det kun hån og forargelse, at den syv år ældre mand i en alder af 80 år gik på pension før sin kone. Hvor populær prinsgemalen end var ude omkring i det danske samfund og i alle de små byer, han besøgte på sin vej gennem Danmark i 50 år, så fik han jantes landsbymentalitet at føle: Du skal ikke komme her og være anderledes, du skal ikke tro du er noget.

Alt blev diskuteret og dissekeret, og end ikke efter Henris pensionering kunne han undslippe hån og spot, men fik en mikrofon stukket lige op i ansigtet på et tidspunkt, hvor vi helt tydeligt og helt uden hjælp fra eksperter alle kunne se, at den ældre mand var helt ved siden af sig selv. Om og om igen blev klippet, hvor prinsen fortæller han ikke ville være til nar, vist.

De sensationslyste blade og deres købere svælgede i det.

Senere blev prinsen erklæret dement, men alligevel blev pressen ved at sladre om prinsen, der ikke ville begraves ved siden af sin kone, vores dronning. Og snakken om, hvorfor han skulle have penge uden at lave noget for dem, forstummede aldrig.

Jeg har ligesom mange andre danskere stor respekt for vores kongehus og det, de gør for vores land. Og ved prinsens død og bisættelse er det tydeligt for enhver, at selv om det er en historisk institution uden reel magt, er det en uvurderlig samlende og kulturel kraft i vores samfund.

Kunne pressen ikke lave lidt selvransagelse, når de er færdige med at sælge tillæg og ekstranumre med billeder fra Henri og Henriks fantastiske liv og indsats? Lidt større respekt for de mennesker, der er bag de kongelige titler, ville være ønskeligt fremover.

Æret være mennesket og kunstneren Henris minde.

Debat: Tid til selvransagelse i pressen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce