Debat: Tak, kære Skat


Debat: Tak, kære Skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Bjarne Gregersen, Stenbukken 78, Rantzausminde, Svendborg
MB -
Debat FAA. 

Læserbrev: Tak, kære Skat, fordi du har reddet mig fra at blive skatteunddrager. Intet ligger mig nemlig mere fjernt, da jeg er stor tilhænger af, at vi alle yder til den fælles husholdning i vor velfærdsstat.

Du sendte mig en mail: "Kære Bjarne Gregersen. Vi vil gerne rette din årsopgørelse for 2016, fordi vi har fået nye oplysninger".

Efterfølgende gjorde du mig opmærksom på, at jeg kunne se dit forslag til min nye årsopgørelse ved at logge på skat.dk/tastselv.

Det gjorde jeg naturligvis straks. Her opdagede jeg, at ikke havde betalt udbytteskat. Puha, men heldigvis havde du, kære Skat, opdaget den famøse ugerning.

I 2006 var det nøjagtig 30 år siden, jeg erhvervede min eneste aktie, jeg er i besiddelse af. Det var i en 100 krones aktie i A/S Svendborg Avis. Indtil 2006 havde jeg aldrig hævet udbytte på aktien, der nu var opskrevet til 500 kr.

2006 blev året, da jeg besluttede at se, hvad jeg kunne få kontant ud af min investering. Jeg fik ikke udbytte for de 30 år, men dog fem år tilbage i tiden.

Jeg fik, så vidt jeg husker, omkring 150 kr. De blev hurtigt brugt - og så tænkte jeg overhovedet ikke mere på den sag.

Før Skats venlige mail tikkede ind. Det viser sig, at jeg er beskattet med 27 procent, hvilket svarer til 25 kroner, som nu kan gå ind i statens budget. Og det er jeg rigtig glad for.

Men, men, kære Skat.

Tænk hvis du havde haft samme nidkærhed og overvågenhed, når du udbetalte milliarder til udenlandske svindlere. Så havde staten haft endnu flere midler at gøre godt med end mine 25 kroner.

Debat: Tak, kære Skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce