Debat: Tak, Carsten Abild, og kampen går videre.
Af: Ole Pedersen, folketingskandidat Venstre i Faaborg-Ærø kredsen

Læserbrev: Carsten Abild har kæmpet i 40 år for at bevare det gode liv på landet. Nu takker Abild af i Landsbyerne i Danmark. Jeg håber, vi er en del, der vil sætte vilkårene på landet på landkortet.

Netop dette emne var en af grundene til, jeg gik ind i politik. Skiftende regeringer har i rigtig mange år syltet forholdene i og omkring landsbyerne. Store milliardbeløb er blevet kastet i de store byer, men ganske få millioner er kommet landsbyerne til gode. Den nuværende regering har igangsat mindre tiltag, der går i den rigtige retning. Og vi er mange, der venter forventningsfuldt på den nye planlov. Undersøgelser viser, at mange unge familier gerne vil flytte på landet. Det kræver blandt andet, at Kreditforeningerne får ja-hatten på. At vi får bedre internet- og mobildækning (spæde skridt i gang). Vi har i de mindre samfund et hav af ildsjæle, der vil gå igennem ild og vand for at kunne se forbedringer på området.

I København har vi fået sammensat et folketing med rigtigt mange djøf'ere, der hovedsagligt har deres gang i de store byer og en del af dem kommer direkte fra studier på universitetet. Hvordan skal de kunne sætte sig ind i de dagligdagssituationer vi andre lever med på landet. Og mange af os står jo glade op hver dag til en helt fantastisk natur og har masser af energi. Men lidt hjælp fra politikerne ville jo ikke gøre noget.

En ting er sikkert: Min kamp for bedre forhold i landsbyerne går videre. Der er selvfølgelig mange ting at tage fat på i politik. Men her har vi et af de vigtigste i smukke Danmark. Og tak for inspirationen, hr. Abild.