Debat: Svendborgs herligheder


Debat: Svendborgs herligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Børge Fruelund Jensen, Vardevej 25, Vejle
Luftfoto ved Svendborg
Debat FAA. 

Læserbrev: Jeg har, selvom jeg er jyde, et efterhånden ganske udmærket kendskab til Svendborg, hvor jeg har haft en veninde i en kortere årrække.

Bevares, byen ligger kønt ved sundet og udgangen til det sydfynske archipelag. Indrømmet. Den har spillet en central rolle i dansk søfart osv. osv. Dette er dog ikke det mest bemærkelsesværdige ved denne besynderlige stad.

Det forbavsende for en jyde som mig er at komme tæt på disse sydlige fynboer, der åbenbart er af den opfattelse, at de, uvist af hvilken grund, har fået det af Vorherre sjældne privilegium at være født i, og bo i, Det jordiske Paradis.

Ingen byboere jeg har kendt i Jylland er så knyttet til, og så interesseret, i den by, de bor i. Jeg selv bor i det ikke ganske uskønne Vejle ved Den blinkende Fjord, men vi vejlensere har slet ikke samme entusiasme og kærlighed til vor by som svendborgenserne.

Jeg har heller aldrig truffet andre jyder med en lignende lokalpatriotisme. At de krukkede københavnere måske mener de lever i verdens navle, er jo blot en handicap, vi andre danskere lever med og trækker på skuldrene af.

Jeg tilbragte juleaften i en pub i Vejle, hvor en svendborgenser, jeg kender, havde lavet maden. Han er kok. Jeg gik op til ham og sagde: "I svendborgensere mener åbenbart, at meningen med livet må være at bo i Svendborg."

"Hvad skulle det ellers være?" lød svaret.

Godt Nytår derovre.

Debat: Svendborgs herligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce