Debat: Stress er ingen sygdom


Debat: Stress er ingen sygdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat FAA. 

Læserbrev: Men det ser sygt, at der er steder, hvor stress er normaltilstanden. Hvor muligt kan stress reduceres med samtalen: Ført ærligt, med vid og visdom - kendetegnet ved at man lytter mere, end man taler. Og at alle parter er blevet klogere efter endt samtale.

Mange borgere og instanser stresser hinanden som et primitivt middel for at opnå magt, egen vilje, billigste pris overfor næste.

Når regler og procedurer benyttes af etaten uden forudgående samtale - og hvor regler ikke er ret og rimeligt - giver det borgeren stress.

Ministerierne bør stoppe med at stresse Folketinget, og resten af samfundet, med overflod af skrifter til MF'ere, virksomheder, institutioner, borgere.

Politiet bør stoppe med at stresse bilister med fartkontroller på tidspunkter og steder, hvor vejens beskaffenhed er klart bedre end den aktuelle skiltning. Retsvæsenet og andre instanser bør stoppe med at stresse borgerne med unødvendigt kodesprog, tvungne procedurer, regler. Retten bør mere dømme efter lovenes ånd, der ikke nødvendigvis er lovens ord med aktuelle perspektiv.

NB: Væsentlige detaljer blev bevidst skjult af ministerierne i tekster til Folketinget i forbindelse med vedtagelsen af offentlighedsloven, og som sagt af Jesper Tynell, da han modtog Hal Koch-prisen 2013 for sin indsats, og bog om sagen.

Debat: Stress er ingen sygdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce