Debat: Store menneskelige omkostninger


Debat: Store menneskelige omkostninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat FAA. 

Læserbrev: Når man kigger på gymminasierne i dag, har de udviklet sig til fabrikker, hvor det drejer sig om, at få så mange igennem som muligt uanset omkostninger for de unge mennesker. Jo større antal, jo større belønning får skolen fra staten.

I Svendborg Kommune kommer cirka 75 procent på gymminasiet og resten til de erhversfaglige grunduddannelser. For år tilbage var det læreren, der indstillede eleverne til gymnasiet. I dag indstiller man sig selv.

Regeringen har den opfattelse, at alle skal have en uddannelse. Det er selvfølgelig ok, men der skal efter min mening ske en sortering, så der bliver en bedre balance mellem gymnasierne og de erhvervsfaglige grunduddannelser.

De studerendes hverdag bliver ofte stressende, fordi de unge skal have 12 - mindre kan ikke gøre det.

Når så mange opnår denne karakter, har den ikke den store værdi, men kommer ned i middelområdet og hvad med fagligheden?

Tidligere var 13 den højeste karakter efter den gamle skala, og der var ofte kun to-tre elever, der opnåede den karakter på en årgang. Til sammenligning var beståelseskarakteren tidligere seks på første årgang i alle fag på seminariet.

Holdningen dengang i firserne var, alt over seks var pral, så studiet var langt mere afslappet og uden stress. Mange unge i dag bliver presset, fordi forventningerne til dem er for høje, og glæde ved at studere bliver minimeret.

Debat: Store menneskelige omkostninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce