Debat: Statens og kommunens opgave at sikre danskerne med energi


Debat: Statens og kommunens opgave at sikre danskerne med energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat FAA. 

Læserbrev: Hvem byggede Fynsværket ved Odense? Det gjorde staten i samarbejde med kommuner og energiselskaber. Dengang sagde man ikke "Det kan ikke betale sig. Det er ikke rentabelt". De store kulkraftværker har tjent milliarder til staten. Desværre. De er modbydelige med deres ildelugtende røg.

Såfremt staten går ind i et samarbejde om at bygge brintvarme og brintkraftværker således, at den kulstøv bliver afskaffet til fordel for forureningsfri brint, så går vi ind i en helt anden tidsalder.

Det kan være en statsopgave, hvis staten går ind i arbejdet med at bygge biogasanlæg. Det vil være en håndsrækning til det betrængte landbrug og svinefarme. Det er endnu en gang en opgave for landbruget og svinefarmernes rådgivere at forhandle om disse forureningsfrie el- og varmeværker. Det betrængte landbrug og svinefarme kan opleve noget helt nyt, som de aldrig har tænkt på før.

I Afrika vokser verdens hurtigste græsart. Hvis denne græsart kan leve i Danmark, så kan den lave bioenergi i fremtiden. Det er jo en skandale, at der er rapsmarker, der skal bruges til bioenergi. Hvem ved, måske skal der bruges flere millioner små rapsfrø, bare for at en bil kan køre? Det er slet ikke fremtiden.

Der findes en plante, kinesisk rod, den er noget af det sundeste, vi mennesker kan få, men kun dyrket på marker uden gift. Det er en mulighed for landbruget at dyrke den.

Der er mange af os, der bliver tvunget til at "æde" rugbrød og kornprodukter med gift. Mange kan få mavekneb af dårligt grisekød.

Når staten bygger store, forureningsfrie kraftværker, er der mulighed for at tjene penge på dem.

Nu kommer det alvorlige.

Der er politikere, der er på krigsstien og vil lægge afgift på de mange nye miljøprodukter. Der er ingen, hverken i rød eller blå blok, som skal spænde ben og ødelægge danskernes interesse for at være selvforsynende i deres boliger. Alle miljøinteresserede skal spænde ben og kæmpe imod sådanne skødesløse politikere.

Til sidst dette: I Brasilien kører millioner af biler på sprit. Biler på sprit, lavet på sukkerrørsplanterester. I Danmark har vi enorme mængder af energi lavet af planterester. Der er hundredetusindvis af biler og andre motorer, der kan bruge vores træsprit som drivkraft. Det er en af de nye muligheder for et sundt og rent Danmark.

Debat: Statens og kommunens opgave at sikre danskerne med energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce