Debat: Socialdemokrat fra Sydfyn: Mette Frederiksen - det er en ommer


Debat: Socialdemokrat fra Sydfyn: Mette Frederiksen - det er en ommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


John Slot Petersen, socialdemokrat, St. Byhavevej 66, Svendborg
Mette Frederiksen i Varde
Debat FAA. 

Synspunkt: Det kan og skal gøres bedre!

Jeg græmmes, og jeg kan ikke genkende mit parti, når vi foreslår flygtningelejre i lande, som overhovedet ikke har mulighed for at honorere de krav, som vi stiller, hverken etisk eller menneskeretligt. Når vi konstant strammer muligheden for familiesammenføring, så vi ad den vej skiller børn fra deres forældre.

Jeg bliver ligeledes bedrøvet, når jeg kan læse, at vi, Socialdemokratiet, truer Folkekirkens Nødhjælp til at tage deres video af FaceBook, fordi den er kritisk i forhold til vores politik. Jeg står også uforstående overfor, hvorfor vi henviser til eksperter, der har været med til at udarbejde det aktuelle udspil og været på lønningslisten af Socialdemokratiet uden at tydeliggøre det for læseren.

Jeg er født på Langeland ind i en socialdemokratisk familie med henholdsvis en faglært far og ufaglært mor. Det har altid været værdier som fællesskab, ordentlighed og pligtopfyldelse, der har været bærende. Mine forældre havde, som alle andre forældre, forventninger og krav til mig og mine søskende. Vi skulle opføre os ordentligt, tale ordentligt, lave vores ting. Vi skulle behandle andre mennesker med respekt og være nysgerrige på det anderledes. At være medlem af en fagforening og tage aktivt del i de lokale arrangementer samt foreningslivet var en selvfølgelig del af min barn- og ungdom.

Jeg og min familie (kone og børn) har boet i en lejlighed i Byparken i Svendborg siden maj måned 2017. Jeg har kun godt at sige om området. Der er en mangfoldighed af mennesker (jeg er ikke stødt på problemer af nogen som helst slags i den forbindelse), der er gode udearealer, som tilgodeser børnefamiliers behov, og der er fine lejligheder.

Byparken figurerer som et af 40 belastede boligområder spredt ud over hele landet, hvor man ikke længere kan blive familiesammenført med sin ægtefælle. Det er en aftale indgået mellem regeringen, DF og Socialdemokratiet.

Den bedste måde at blive integreret og lære det danske samfund at kende på, er ved enten at være i job, uddannelse, tilknyttet foreningslivet eller på anden vis være en del af det danske fællesskab - kun herigennem udvikles kendskab til det danske sprog, historie, kultur, værdier, omgangsform- og tone etc.

Jeg har både været træner for og spillet fodbold med mennesker fra forskellige lande. Det har gang på gang vist sig, at de mennesker med anden etnisk oprindelse, som vi får med hen i den lokale forening og ud i fritidslivet generelt klarer sig meget bedre i integrationsprocessen.

Vi socialdemokrater skal tilbage på sporet.

Socialdemokratiet skal efter min mening føre en human og realistisk integrationspolitik. Vi har historisk set bakket op om EU og FN. Det er i dette spor, vi skal forsøge at løse den enorme udfordring, der ligger i de migrations- og flygtningestrømme, vi ser i øjeblikket. Jeg mener, vi skal appellere meget mere til de andre lande i EU om, at alle skal bidrage mere solidarisk og tage mere ansvaret for at huse og integrere de flygtninge, som opnår asyl. Jeg mener ligeledes, at vi, som Mette Frederiksen er inde på, skal etablere en Marshall-hjælp til Afrika. Den skal realiseres gennem EU og FN.

Socialdemokratiet skal stille høje og rimelige krav og have forventninger til de mennesker, der opholder sig i Danmark. Der skal efter min mening være store/stramme krav, hvad angår opnåelse af asyl i Danmark, hvis man kommer som migrant - for eksempel uddannelses- og jobmæssigt etc.

Vi skal, mener jeg, tage væsentlig flere kvoteflygtninge samt afskaffe integrationsydelsen og kontanthjælpsloftet, så vi etablerer mulighed for, at de flygtninge, som kommer hertil, har økonomisk mulighed for at deltage og blive en del af det omkringliggende samfund - vi vil ikke være med til at børn vokser op i fattigdom. Det er eller burde i hvert fald være en menneskeret at få familiesammenføring. Derfor skal vi selvfølgelig bakke op om det, for de mennesker, der opnår asyl i vores land. De flygtninge, som opnår asyl i Danmark, skal hurtigst muligt i enten job eller uddannelsesforløb, så de kan lære sproget og få skabt sig et socialt netværk med etniske danskere.

Vi kan ikke, som Enhedslisten, De Radikale og Alternativet ofte giver udtryk for, redde hele verden i Danmark. Men vi kan i hvert fald godt føre en progressiv og menneskelig integrationspolitik, der ikke stigmatiserer og ekskluderer befolkningsgrupper og boligområder.

Det er en ommer, Mette Frederiksen!

Debat: Socialdemokrat fra Sydfyn: Mette Frederiksen - det er en ommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce