Debat: Smid nu den bureaukratiske abonnementsordning ud


Debat: Smid nu den bureaukratiske abonnementsordning ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Otto Christensen, formand for Arbejdsgivernes Lokalafdeling Fyn, Stengadevej 34, Tranekær
_DSC3367.jpg
Debat FAA. 

Læserbrev: For nylig kunne jeg læse mig til, at Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) var meget optaget af at skabe vækst i mindre byer og landsbysamfund herhjemme. Det går nemlig godt med at forbedre bredbåndsforbindelsen, og det kan jeg da kun glæde mig over som virksomhedsejer.

Til gengæld er der andre ministerielle dispositioner, som kan være svære at forstå.

For et halvt år siden blev det muligt for en håndfuld udvalgte ventilationsvirksomheder at få statstilskud til at sælge varmepumper på abonnementsordning.

Få store producenter blev tilgodeset, de små og mellemstore virksomheder blev glemt. Det er ellers dem, som skaber vækst i mindre byer og landsbysamfund herhjemme. Men det var muligvis før ministeren blev opmærksom på, hvor vigtig præcis den vækst var for ham.

Ønsket med ordningen var måske nok at hjælpe køberen med den dyre udskiftning fra oliefyr til varmepumpe. Men det var cirka så elegant udført, som hvis man giver skolelæreren anerkendelsen for elevens præstation. Den helt almindelige køber har ikke chancen for at gennemskue, hvor det tilskud forsvinder hen. Og de får dårligere konkurrence på prisen, når der er så få udbydere at vælge imellem.

Ordningen fik meget kritik. Men det hindrede ikke ministeriet i at indføre anden etape af den ved årsskiftet. Fra januar kunne abonnementsordningen også komme til gavn for virksomheder, som ønsker at energioptimere.

Nu må det være tid til at stoppe op og droppe den bureaukratiske ordning. Den simple løsning ligger lige for. Lad tilskuddet gavne køberen i stedet for de store udvalgte virksomheder. Det giver gennemskuelighed og fair konkurrence på markedet.

Men hvis kærligheden til abonnementsordningen er så stor, at den ikke kan skrottes, så lad i stedet tilskudspengene være tilgængelige via forskellige erhvervsorganisationer. Det giver alle virksomheder lige muligheder for at administrere ordningen, hvis de ønsker det - uden at Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet mister styringen på projektet.

Uanset hvad, må der findes løsninger, som gavner køberne - og som sikrer den vækst i mindre byer og landsbyer, som ministeren sådan brænder for.

Debat: Smid nu den bureaukratiske abonnementsordning ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce