Debat: Smag og behag
Af: Henny Mathiesen, Hallindskovvej 77, Svendborg

Læserbrev: Trine Kirketerp Struve har et læserbrev i Fyns Amts Avis den 11. september, hvor hun fremstår som ekspert på udsmykning. Hun beskriver også en besværlig proces, hun har oplevet med kommunen i forbindelse med Øko-caféen i Møllergade.

Du mener, de røde vinduer fremkalder et lousy udtryk og sammenligner dem med en billig slik- og iskiosk. Det er en en fornærmende udtalelse. Du siger hermed, at almindelige personer, der prøver sig frem på en ny måde, de er fulstændig talentløse.

Vi har tradition for i dette land, uanset emne, at der skal foreligge en ekspertudtalelse, som vi danskere bøjer os for. Når eksperten har talt, er alle andre argumenter overflødige og ligegyldige.

Jeg mener ikke, en gade skal være et kaos af tilfældige udsmykninger, men jeg er stemt for, at de erhvervsdrivende får en langt større indflydende på udsmykningen af deres egen butik, så gadebilledet bliver mere individuelt at kigge på, så det hele ikke flyder sammen gråt i gråt.

Du har ret i, at smag ikke kan diskuteres, men er Mona Lisa det mest gådefulde smil i verden? Hvem bestemmer smag? Modsat dig synes jeg, de røde vinduer er flotte. Jeg ville bruge dem i daglig omtale - vi mødes ved de røde vinduer til en kop øl. Måske skal caféen hedde De røde vinduer?