Debat: Skovmassakre - også i Lohals


Debat: Skovmassakre - også i Lohals

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Gregor Siegler, Kapt. Kaas Vej 1, Lohals
KD -
Debat FAA. 

Læserbrev: Der har været flere læserbreve - det seneste den 30. november - med protester over den brutale skovfældning i Svendborg, hvor der fældes mere, end der plantes. Men det kan Lohals på Langeland sagtens konkurrere med. Her har man ligefrem ødelagt skove.

Jeg bor lige overfor hundeskoven. For nogle måneder siden kom der en dag en mægtig støj fra skoven. Fra min altan så jeg noget, der lignede en maskine. Jeg gik over vejen og så nu en mægtig helvedesmaskine så stor, som jeg aldrig havde set i en skov før.

Den var i færd med at knække og flå træerne. Ikke kun de få med et rødt mærke (syge træer, som skulle fældes) men alle træer, sunde og raske, unge og gamle - op til 35 meter høje. I maskinens førerhus sad en mand med en cigaret i mundvigen. Jeg fægtede med armene, fordi jeg gerne ville snakke med ham. Men han var ligeglad og fortsatte bare. Maskinen kan dog andet end at ødelægge. Den kan save træstammerne over og lægge dem i velordnede, meterhøje bunker. Alt sammen uden en eneste skovarbejder.

Nu ventede jeg nogle uger for at se, om der ville blive plantet nye træer. Der skete ingenting. Derfor mailede jeg en protest til "Naturstyrelsen" og tænk, de kom med et svar - men hvilket svar. Her gik jeg og troede, at Naturstyrelsen var til for at skåne og beskytte naturen. Men det viser sig, at de vil styre naturen - af kommercielle grunde.

Fra deres svar: "Vi har engageret en skoventrepenør. Der bliver ikke plantet nye træer, området skal regenerere sig selv. Det meterhøje lag af smågrene m.m. vil efterhånden formulde. De mægtige bunker af træstammer skal sælges som flis. Enkelte tilbageværende store træer vil blive meget værdifulde og skal derfor sælges som luksustræ."

Det vil sige, at det har lange udsigter med at få vores dejlige hundeskov igen. Børn og hunde kan ikke lege mellem træer mere, for træerne er væk og jorden dækket af et højt lag af trærester og grene. Så slut med børnelatter og hundeglammen de næste mange år.

Debat: Skovmassakre - også i Lohals

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce