Debat: Skattecenter i Svendborg reddet


Debat: Skattecenter i Svendborg reddet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Anders Johansen,medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: Som skatteborger er det vigtigt, at vi alle har tillid til, at skattevæsenet fungerer. At de, som svindler og ikke betaler den korrekte skat, bliver straffet, og at de, som betaler deres skat, bliver behandlet godt. Det er ikke nogen nyhed, at tilliden til Skat har været katastrofal det seneste stykke tid. Skat er blevet for stor og kompleks - og det har været uklart, hvem der har haft ansvaret for hvilke opgaver.

Derfor har det været vigtigt for regeringen at investere i et nyt system, så vi kan få ryddet op i Skat og genopbygget tilliden, så de danske skatteborgere ved, at deres skattekroner forvaltes korrekt.

Derfor har regeringen besluttet, at Skat ikke længere skal eksistere og i stedet iværksat planen 'Fra 1 til 7'.

Det betyder, at i stedet for at have en centralstyrelse - det nuværende Skat - kommer der syv nye stærke fagstyrelser. I den forbindelse havde mange forventet, at skattecentret i Svendborg ville blive lukket, men med den nye organisering af skattevæsenet er det netop blevet meldt ud, at skattecentret på Sydfyn er fredet.

Selvom Svendborg ikke får en af de syv nye styrelser, så kan vi glæde os over, at Gældsstyrelsen vil blive placeret i Middelfart. Fyn får altså en af de syv nye skattestyrelser, mens Odense og Svendborg bevarer deres skattecenter - i Svendborg med omkring 100 medarbejdere. Det er lidt flere end de 75 ansatte, der er på centret i dag. Det i sig selv er noget, vi bør være meget glade for. 

Fordelt på i alt 26 byer vil det nye skattevæsen blive placeret. Foruden Svendborg var skattecentrene i Haderslev, Randers og Køge også dømt til lukning, men de er også blevet fredet. 

De syv nye styrelser tager over 1. juli 2018. Der er afsat syv milliarder kroner til at få vores skattesystem tilbage på rette køl. Det bliver selvsagt en længere proces, at få styrelserne implementeret, men det bliver en klar gevinst for vores skatteborgere, at de nu har udsigt til at få tilliden overfor Skat tilbage på rette køl.

Afslutningsvis vil jeg gerne rose skatteminister Karsten Lauritzen for et fremragende stykke arbejde og et fantastisk samarbejde med regeringens skatteordfører. Jeg er meget tilfreds med den nye organisering af Skat - og at de fynske beboere er blevet tilgodeset.

Debat: Skattecenter i Svendborg reddet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce