Debat: Salg af NGF er en dårlig forretning


Debat: Salg af NGF er en dårlig forretning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jens Munk, byrådsmedlem (DF), Galdbjergvej 22, Gudme
Louise Koustrup
Debat FAA. 

Læserbrev: På tirsdagens byrådsmøde besluttes det om et flertal vil sælge en af de fynske kommuners guldæg - NGF - hvor der gennem de seneste 10 år er opbygget en stor viden på etablering af biogasanlæg, hvoraf fem i dag producerer grøn gas, og flere er under opførelse.

Både den nuværende og kommende borgmester har desværre tilkendegivet, at de ønsker at sælge (De burde istedet tænke langtsigtet). Men når Lars Erik Hornemann begrunder det med, at NGF mangler kapital for at ekspandere, så er det ikke korrekt, og hvor har han det fra, han kunne have spurgt?

NGF har investeret to milliarder kroner og har, når gasnettet sælges til staten, samt de 49 procent fremmed kapital, som kommunerne sagde ja til i 2014, kapital nok til, at NGF er den største spiller på biogasområdet i Danmark.

Problemet er, at direktionen og bestyrelsens formand Jens Otto Dalhøj og næstformand Anker Boye har, i modsætning til byrådenes beslutning i 2014 om kun at sælge de 49 procent, på de indre linjer arbejdet videre med et totalt salg for øje, for derigennem at tilføre kapital, så selskabet kan investere internationalt.

Kan det være til gavn for de fynske kommuner at sælge en sund fælles kommunal virksomhed, som giver et godt afkast til de fynske kommuner, til en udenlands kapitalfond med forventet afkast på 14 - 16 procent? Jeg mener helt klart, at de cirka 500 kroner et salg af biogasforretningen kan give pr. borger, er småpenge mod det afkast, der er muligt på en længere årrække.

Som bestyrelsesmedlem har jeg været meget utryg ved den proces, som er foregået i NGF. Navnligt ved at vi i bestyrelsen ofte har fået oplyst, at "ejerne vil have os solgt".

Ganske få personer vil, som jeg ser det, have stor økonomisk glæde af et salg.

Debat: Salg af NGF er en dårlig forretning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce