Debat: Rygningens virkninger


Debat: Rygningens virkninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Ole Gilberg, Prinsensgade 13B, Marstal
S vil bremse unges rygning med neutrale pakker og forbud
Debat FAA. 

Læserbrev: Nu udstiller den gode chefredaktør Carsten Olsen endnu engang sine manglende evner til at undersøge de sager, han skriver om i sine ledere.

Jeg har flere gange forsøgt at forklare Carsten Olsen, at det ikke gør noget, at man tænker selv i stedet for råt at sluge de tal, som medicinalindustrien, Kræftens Bekæmpelse og andre patientforeninger, slynger ud uden nogen form for dokumentation.

Man skal være mere end naiv, når man hopper på den med, at der årligt er 13.000 danskere, der dør på grund af rygning. Der er 13.000 rygere, der dør om året, men de dør nok ikke alle sammen på grund af rygningen. Jeg kan lige så godt påstå, at der er fem-seks, der årligt dør på grund af rygning. Og det er dem, der ryger i sengen.

Og så hopper Carsten Olsen også på den med, at dyrere cigaretter nedsætter antallet af rygere. Det troede de også i Storbritannien, men de seneste opgørelser viser, at omkring 40 procent af de cigaretter, der ryges i Storbritannien er smuglercigaretter. I Australien viser samme tendens sig.

Og så er der den med tobakkens skadelige virkninger. Der skal nok være nogle, der ikke kan tåle at ryge, men der er også massevis af sygdomme, som ikke rammer rygere. Da jeg var ansat på Kommunehospitalet i København i starten af 1980erne, havde vi en stor artikel fra Berlingske Tidende hængende, der handlede om de gode resultater amerikanske læger havde fået ved at beordre astmapatienter til at ryge.

Jeg vil foreslå Carsten Olsen at konsultere en hjemmeside, der hedder dengulenegl.dk og en facebookgruppe, der hedder "Lad rygerne være i fred", så han kan få nogle ikke-farvede informationer om rygningens virkninger.

Debat: Rygningens virkninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce