Debat: Ros til hele Folketinget


Debat: Ros til hele Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat FAA. 

Læserbrev: Vi har et virkelig godt uddannelsessystem i Danmark. Det er med til at sikre et højt uddannelsesniveau i Danmark, som både kommer den enkelte og samfundet til gode. For erhvervslivet er det også vigtigt, at danskerne har de kompetencer, der er brug for.

På den baggrund er det supergodt, at alle Folketingets partier - med uddannelsesminister Søren Pind i spidsen - netop er blevet enige om at indføre et såkaldt beskæftigelsestaxameter. Der kommer simpelthen en direkte kobling mellem uddannelserne og så arbejdsmarkedets behov, og det er faktisk lige netop den knap, systemet hidtil har manglet.

Fra Dansk Erhvervs side vil vi gerne rose hele Folketinget for denne aftale.

Aftalen sikrer fokus på kvalitet og relevans i uddannelserne. Universiteterne, professionshøjskolerne og erhvervsakademierne kan fremadrettet se frem til mere budgetsikkerhed med grundbevillinger og en stærkere kobling til arbejdsmarkedet.

Dog skal man holde øje med den del af aftalen, som indeholder en fastfrysning af grundbevillingen, så jobrelevante uddannelser kan miste penge, hvis de optager flere studerende. Vi har hårdt brug for flere unge med kompetencer inden for Stem-området, Stem står for Science, Technology, Engineering og Mathematics, og vi vil holde et vågent øje med, om disse uddannelser får problemer som følge af aftalen.

Debat: Ros til hele Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce