Debat: Romantiske tanker lukker torvet


Debat: Romantiske tanker lukker torvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Rikwin Jakobsen, Hylstensbjergvej 2, Svendborg
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: Katastrofal beslutning om lukning af parkering på torvet, besluttet af et smalt flertal i byrådet. Ved et lille kig på det røde flertal så kan jeg måske nok forstå, hvorledes denne beslutning kan ske.

Vi har i Svendborg valgt et flertal bestående af lærere, pædagoger, social- og sundhedsassistenter og fagforeningsfolk. Allesammen personer, der ikke ved, hvad det vil sige at tjene sin egen løn. De har placeringer i stillinger, hvor man ikke skal koncentrere sig om at få kunder i butikken. De får tildelt elever, børn og syge borgere, som de skal tage sig af og undervise. De får ikke mindre i løn, hvis en elev eller borger udebliver. De har ikke en kommerciel forståelse og ved ikke hvor meget, der skal sælges for at skabe sin egen løn, men har derimod en romantisk tankegang om hvor hyggeligt det kunne være med flere cafeer på torvet.

Bo Hansen henviste til cafemiljøet i Gerritsgade og kunne ønske sig det samme på Torvet. Dette er en naiv romantisk tankegang, for det er ikke muligt at finansiere hele Torvet med cafe latte og fadøl. Et hurtigt kig på de seneste regnskaber hos de to eksisterende cafeer viser en negativ egenkapital på hhv. kr. -430.000,- i Cafe W.Ø. og kr -930.000,- i Restaurant Torvet. Tænker ikke at disse tal skaber grundlag for, at nogen vil starte en cafe på torvet. Og hvor skulle den ligge, Bo Hansen?

Vil du gerne have, at de eksisterende butikker lukker, så nogen med samme romantiske tankegang, som det røde flertal, kan åbne en cafe. Jeg kan se ,der er ophørsudslag i LeSoeberg, som er nabo til Det Grønne Hjørne. Jeg vil da opfordre det røde flertal til, at bruge nogle af deres sparepenge på at lave cafe, nu I mener, at der er grundlag for det.

Det er måske sidste chance, for hvis alle butikker overlever, trods jeres naive beslutning, så bliver der ikke flere cafeer på Torvet, og jeres romantiske drømme forbliver fantasi. Og næste gang I nævner boder og streetfood, så prøv at spørg jer selv, om I vil bygge en tilværelse op på at sælge mad og drikke i en bod på torvet. Jeg ser jeres beslutning som en selvrealiserende magtdemonstration, og det var det sidste jeg havde troet min stemme skulle gå til. Held og lykke til erhvervslivet på torvet.

Debat: Romantiske tanker lukker torvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce