Debat: Rockere kan da hjælpe politiet
Af: Jørgen Mejrup, Niels Juels Vej 36, Svendborg

Læserbrev: En uhellig alliance? Måske, men målet helliger vel midlet.

Politiet har store problemer med at få skovlen under de kriminelle bander af anden etnisk herkomst end dansk. Forleden blev tre mænd på 18, 19 og 20 år, der var sigtet for drabsforsøg, løsladt af retten, fordi politiet ikke kunne bevise, at de havde skudt mod en civil politibil i Mjølnerparken. Betjentene blev ikke ramt, men bilen blev gennemhullet fem gange. Forstemmende, at politiet må løslade trioen, hvis de er skyldige.

Derfor bør ordensmagten have al mulig hjælp - ikke alene fra borgerne - men også fra kriminelle danske grupper, der ellers hellere ser politiets hæl end deres tå - rockerne.

Siden bandekrigen brød løs, har der været ro omkring rockerne. De kan foreløbig i tilbagelænet ro følge politiets problematiske kamp mod banderne.

Rockerne frygter selv de skydegale udenlandske kriminelle. De holder derfor lav profil, så længe banderne ikke udgør en trussel mod rockernes egne "forretninger".

Men intet i livet er stationært. På et tidspunkt vil banderne forgribe sig på rockernes marked, og så er fanden løs. Rockerne kan derfor have en forretningsmæssig interesse i allerede nu at indgå i et uofficielt samarbejde med politiet mod banderne. De vil kunne give politiet vigtige oplysninger, som de ellers ville være afskåret fra i det lukkede kriminelle miljø og få uskadeliggjort de skydegale bandemedlemmer.

Hvis øvelsen lykkes, vil banderne blive svækket, så de ikke længere udgør en daglig trussel mod uskyldige borgeres liv eller førlighed. Rockerne kan så - som en slags belønning - fravriste banderne deres mest givtige forretninger?