Debat: Retssikkerhed sættes over styr


Debat: Retssikkerhed sættes over styr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Claus Wittrup, Sct. Jørgensvej 76, Svendborg
Michael Bager
Debat FAA. 

Læserbrev: Hvad i alverden sker der inde bag justitsministerens blankpolerede isse? Forskellige straffe for borgere afhængigt af hvor de tilfældigvis bor eller opholder sig. Det vil sige, at drab for eksempel straffes med to gange livsvarigt fængsel med mulighed for prøveløsladelse efter udståelse af to tredjedele af straffen ... spændende.

Man forstår godt, at det er de færreste, der efterhånden beskylder vores folkevalgte for overdreven, avanceret tankegang.

Jeg er en af dem, der mener, at samtlige muslimer i Danmark burde tvangsdeporteres i går, men jeg er ikke tilhænger af, at den kollektive retssikkerhedsættes over styr, på baggrund af nogle tåbelige politikeres populistiske leflen for absolut laveste fællesnævner.

Historisk-analogt er det seneste eksempel på denne retarderede tankegang i et såkaldt civiliseret land vistnok nazisternes indførsel af Nürnberglovene.

De fleste er vist enige i, at hovedparten af vores "gæster" ikke tilfører vort land noget synderligt andet end milliardstore årlige udgifter, jævnfør vores finansministers seneste fremlægning af faktuelle udgifter, som muslimerne hvert år påfører vort samfund. Men vort demokratis styrke skal ikke sælges på denne baggrund. Retssikkerheden og ideen om, at alle er lige for loven, er hovedhjørnesten i Danmark.

Historien om en præst, der besøger to fanger, en sort og en hvid, i et fængseli Alabama; spørger den hvide, hvad han har gjort.

"Skudt 17 nonner", svarer han.

"Hvad sagde dommeren?" spurgte præsten.

"Jeg fik fem år og at vide jeg var heldig, at jeg var hvid", svarer den ene fange.

Præsten spørger den sorte, hvad han har gjort?

"Kørt på cykel uden lys", svarer den sorte fange.

"Hvad sagde dommeren?" spurgte præsten.

"Jeg fik livstid, og at vide jeg var heldig det skete i dagslys."

Er det den nye konservative retfærd?

Debat: Retssikkerhed sættes over styr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce