Debat: Prisen for kortbetalinger er blevet umulig at gennemskue


Debat: Prisen for kortbetalinger er blevet umulig at gennemskue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Henrik L. Sedenmark, chefkonsulent, Dansk Erhverv
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: Når noget lyder for godt til at være sandt, så er det typisk fordi, det reelt er for godt til at være sandt. Det gælder for eksempel de nye EU-regler, der betyder, at butikker ikke længere må opkræve gebyrer direkte fra forbrugerne, når forbrugeren betaler med kreditkort.

Selvom det betyder, at forbrugerne ikke længere vil blive mødt af et gebyr i butikker og på nettet, når de for eksempel betaler med Mastercard, betyder det ikke, at gebyrerne er forsvundet. De nye regler har blot gjort markedet uigennemsigtigt og betyder, at alle kunder i sidste ende kommer til at betale for de høje kreditkortgebyrer, selv om man anvender det billigere alternativ i form af Dankort.

Gebyrerne forsvinder nemlig ikke. Butikkerne skal stadig betale gebyrerne til kreditkortudbyderne, og når butikkerne ikke kan opkræve gebyrerne fra den enkelte kunde, må butikken i stedet opkræve det fra samtlige kunder, ved at lægge det oven i prisen på varerne. Reglerne betyder, at vi som forbrugere får sværere ved at se, hvor meget vi betaler i gebyr på diverse kort. På den måde bliver markedet mere uigennemskueligt, og vi risikerer at vælge dyrere og i nogle tilfælde dårligere løsninger. Markedet for betalingsmidler er voksende. Der er i dag et væld af kort og betalingsløsninger på markedet, og en række nye digitale løsninger er på vej. Fælles for mange af de løsninger, som er kommet frem på det seneste, er, at de er dyrere end de løsninger, der allerede er på markedet.

I Dansk Erhverv mener vi, at konkurrence er godt og vil være med til at skærpe virksomhederne, men konkurrence er kun godt, når der er gennemsigtighed. Og med de nye regler, er gennemsigtigheden forsvundet, og forbrugerne og butikkerne risikerer at komme til at betale mere i gebyrer end inden lovændringen.

Debat: Prisen for kortbetalinger er blevet umulig at gennemskue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce