Debat: Praksis skal ind i folkeskolen


Debat: Praksis skal ind i folkeskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat FAA. 

Læserbrev: Når vores børn så småt nærmer sig afslutningen på grundskolen, så er der i øjeblikket ikke nok fokus på anvendelse og praksis. Der er simpelthen et behov for at styrke disse områder, blandt andet fordi der er behov for, at flere unge stifter bekendtskab med erhvervsuddannelsernes faglighed, og på den baggrund vælger en erhvervsuddannelse.

Derfor er det selvfølgelig godt nyt, at et flertal i Folketinget måske vil gøre det muligt, at eleverne kan bruge for eksempel hammer og pensel, når de i 9. klasse skal aflevere en obligatorisk projektopgave. Altså en praktisk udgave af projektudgaven.

Det vil være et fint første skridt, som kan indgå i et langt større arbejde, der handler om at styrke praksis og anvendelsesorientering i folkeskolen og koblingen til erhvervsuddannelserne. Men der skal meget mere til, hvilket formentlig også er baggrunden for, at KL nu foreslår, at det praktiske element skrives ind i skolens formålsparagraf. Et drastisk skridt vil mange nok mene, men ikke desto mindre udtryk for, at der skal mere end en praktisk opgave i 9. klasse til at give det praktiske element en passende rolle i dagens skole.

Vi er som samfund udfordret af, at for få elever i dag vælger en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. For Dansk Erhverv ligger en stor del af løsningen i at bringe erhvervsuddannelsernes anvendelsesorienterede faglighed ind i grundskolen - ikke blot som tema- og projektforløb, men som en integreret del af folkeskolens fagrække. En forudsætning for det er blandt andet et tættere samarbejde mellem folkeskolens og erhvervsskolernes lærere. Lad os derfor starte med at understøtte det samarbejde omkring udskolingen, hvor de unges valg efter grundskolen for alvor begynder at presse sig på.

Det involverer også et tættere samarbejde med erhvervslivet lokalt, der kan være med til at sætte kød og blod på anvendelse og praksis - at viden i sig selv ikke er nok, men ofte også skal kunne omsættes i konkret handling, produkter og services. For at udbrede dette langt mere, vil det være oplagt at tage afsæt i erhvervsskolerne, der hver eneste dag er i tæt dialog med tusindvis af virksomheder om uddannelse af faglærte.

Debat: Praksis skal ind i folkeskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce