Debat: Politiet gør det godt
Af: Erling Bonnesen, medlem af Folketinget for Venstre, Kløverbakken 12, Broby

Læserbrev: På trods af at politiet har rigtig mange opgaver og udfordringer at tage sig af, så er det lykkedes igen at komme under 10 minutter i den gennemsnitlige responstid, det vil sige den tid det tager fra alarmen går, til politiet er fremme på gernings- eller skadestedet. I 2016 var den gennemsnitlige responstid 10,38 minutter. Den faldt i 2017 til 9,45 minutter.

Politiet gør det godt, og det skal de have stor ros for med de rigtig mange udfordringer, de har. Godt, at det er lykkedes os at få øget optaget af elever på politiskolen. Det er nødvendigt. Der er overført nogle betjente fra bureaukratisk arbejde til mere aktiv tjeneste ved effektiv planlægning. Det er godt.

Militæret og hjemmeværnet gør det også godt og skal have stor ros for den hjælpende indsats for eksempel i forbindelse med aflastninger ved terrorberedskabet, kontroller mv.

Danmark skal være et trygt land at bo og leve i. Det hjælper en flot indsat fra politiet, militæret og hjemmeværnet godt med til. Stor tak for det.