Debat: Peter Skaarup svarer Ejvind Andersen


Debat: Peter Skaarup svarer Ejvind Andersen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Peter Skaarup, medlem af Folketinget, gruppeformand for Dansk Folkeparti
Regeringen vil udlevere terrordømt boghandler til Marokko DF-to
Debat FAA. 

Læserbrev: Kære Ejvind Andersen. Tak for dit læserbrev i Fyns Amts Avis 16. januar 2018. Jeg vil gerne takke for din støtte til behovet for et bedre DNA-register her i landet - så vi forhåbentlig både kan få pågrebet den eller de stenkastere, der gør livet i trafikken på motorveje i hele landet usikkert og utrygt. Det er meget glædeligt, hvis repræsentanter fra Venstre og Socialdemokratiet repræsenterer deres partiers holdning. For så kan forslaget vedtages. De to partier har dog tidligere været modstandere af forslaget.

Når det for mig og Dansk Folkeparti er vigtigt at arbejde i retning af et nationalt DNA-register, så handler det om både at opklare forbrydelser og undgå at uskyldige bliver uretmæssigt mistænkt eller hængt ud for noget, de ikke har gjort.

Vi husker formentlig alle en sag fra Herning i 2010 hvor en mand, der boede i samme ejendom som en dræbt kvinde, blev hængt ud som morder på forsiden af Ekstrabladet. Manden blev senere pure frikendt - men skaden var sket.

Med et DNA-register kan politiet væsentligt hurtigere end i dag opklare forbrydelser. Jeg har svært ved at se noget argument imod det. Jeg kender selvfølgelig udmærket alle dommedagsprofeterne, der råber op om overvågning, Orwells 1984-skrækscenarie og deslige. Men jeg er ikke enig.

Hvis man opfører sig ordentligt og undlader at begå alvorlig kriminalitet behøver man jo ikke frygte noget som helst. Det handler om tryghed for alle og muligheden for hurtigere og billigere opklaring af kriminalsager.

I 2015 viste en meningsmåling fra Epinion og omtalt i DR, at næste 80 procent - tre ud af fire voksne danskere - gerne vil have et nationalt DNA-register. Så hvad venter vi politikere på?

Men, Ejvind. Dine partikolleger i Socialdemokratiet har tit strittet imod forbedringer af DNA-registret. Så kunne du ikke forsøge at overtale dem internt i partiet, så de er klar til at støtte forslaget om et mere omfattende DNA-register, når det snart skal til behandling.

Debat: Peter Skaarup svarer Ejvind Andersen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce