Debat: Orlov - tag det som en mand


Debat: Orlov - tag det som en mand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat FAA. 

Læserbrev: På Fyn tager fædre i gennemsnit 28 dages orlov, når der kommer en lille ny i familien. Det er tre dage mindre end landsgennemsnittet på 31 dage.

Fædre tilbringer i dag mere tid med deres børn end for bare ti år siden, og hver femte far ville gerne have holdt mere orlov, end han gjorde.

Samtidig efterspørger mænd i stigende grad balance mellem familie- og arbejdsliv. Undersøgelser viser, at der er fordele for både far, mor og barn, når fædre tager en større del af orloven. Alligevel tager danske mødre næsten ti gange så lang orlov som fædrene, hvad enten de befinder sig i Nordjylland, på Fyn eller i hovedstaden. Mødre tager nemlig i gennemsnit 298 dages orlov.

Regeringen har sammen med virksomheder, arbejdsgiverorganisationer og faglige organisationer lanceret en kampagne med budskabet "Orlov - ta' det som en mand".

Målet er at starte en samtale på arbejdspladserne, i familierne og i samfundet om fædres orlov. Fordi det er vigtigt, at det også er naturligt, at far tager orlov.

Årsagerne til, at orloven i høj grad er mors, er mange. Noget handler om økonomi, men rigtig meget handler om kultur. Far kan tage orlov på sin måde, og mor kan give slip og lade far komme til.

Virksomhederne kan understøtte en kultur, hvor fædreorlov er naturligt. Virksomhederne støtter kampagnen, fordi gode vilkår for fædres orlov er et konkurrenceparameter, hvis de skal kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

Regeringen ønsker ikke at øremærke orloven, fordi vi mener, at familierne selv er i stand til at vurdere, hvordan de indretter deres liv. Derfor skal man have mulighed for at tilpasse orloven til sine egne behov. Vi har i Danmark allerede gode muligheder for en fleksibel fordeling af orloven. Vi vil ikke bestemme, hvordan forældrene deler orloven mellem sig. Men vi vil gerne oplyse folk om mulighederne, og vi vil gerne gøre opmærksom på fordelene ved, at fædre tager mere orlov.

Med kampagnen håber vi, at flere fædre - også på Fyn - vil tage orlov. Læs mere på aktionfarsorlov.dk.

Debat: Orlov - tag det som en mand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce