Debat: Omlægning af kommunale køkkener


Debat: Omlægning af kommunale køkkener

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat FAA. 

Læserbrev: I Enhedslisten og Alternativet er vi ambitiøse på naturens og landbrugets vegne.

Derfor agter vi at stille forslag om øget brug af økologiske og lokale varer i de kommunale køkkener. Det vil nemlig tilgodese både naturen og de lokale landbrug. Vores forslag er, at de kommunale køkkener som minimum får det økologiske sølvmærke senest ved udgangen af 2018. Det økologiske sølvmærke kræver, at de økologiske føde- og drikkevarer udgør 60-90 procent af det samlede indkøb.

Ifølge Økologisk Landsforening kan en omlægning ske omkostningsfrit ved at bruge sæsonens lokalt producerede grøntsager og skære ned for mængden af kød.

Økologiske varer har sundhedsmæssige fordele, som vi mener, alle borgere har ret til - også dem, der ikke selv kan købe ind og lave mad. Vi vil samtidig få bedre dyrevelfærd og sikre, at vi også i fremtiden har rent grundvand.

Fokus på indkøb af lokalt producerede fødevarer har i øvrigt den fordel, at varerne er friskere og produktionen typisk mere bæredygtig. Den øgede efterspørgsel på økologisk fremstillede og lokalt producerede varer vil gøre, at lokale landmænd får et øget incitament til at omlægge fra konventionel til økologisk drift. Økologisk landbrug har været i konstant vækst de seneste mange år og er den driftsform som fremadrettet bedst kan sikre en stærk dansk landbrugssektor med mange ansatte.

Derfor håber vi i Enhedslisten og Alternativet, at kommunalbestyrelsen i Svendborg vil se positivt på ovenstående forslag, som vi agter at fremsætte snarest.

Debat: Omlægning af kommunale køkkener

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce