Debat: Om arvede kroner


Debat: Om arvede kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Henrik Nedergaard, Sankt Jørgens Vej 41, Svendborg
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: Jeg har undret mig i forbindelse med dronningens besøg her i Svendborg. Dels over, at byrådet har en sådan vilje til at finde penge til noget, der reelt er ligegyldigt, når man samtidig med stor iver skærer ned på den helt basale kommunale service. Men også over den benovelse, der følger med. Det sidste jeg har hørt er, at borgere langs majestætens rute har modtaget et brev om for eksempel ikke at hænge vasketøj ud, når det "fine" besøg skal passere. Seriøst? Det hele virker fuldstændig anakronistisk på mig.

Vi kan da umuligt stadig tro, at bestemte familier har finere blod end andre? Eller at nogle mennesker er genetisk bestemt til at regere over pøblen, for nu at sige det rent ud. Men mit ærinde her er nu ikke den ellers tiltrængte afskaffelse af monarkiet, men at dele en tanke om noget, som vi ikke taler så meget om. For en ting er, at en enkelt familie her i landet er belastet med at en krone går i arv. Men der er også nogle familier, hvor en masse kroner går i arv. Kroner, som giver en magt på et helt andet niveau end rollen som royale udstillingsfigurer.

Vi har familier her i landet, der på forskellig vis er blevet meget rige. Nogle har grundlagt deres formue tilbage i krigens tid, hvor der var gode penge at tjene på at samarbejde med tyskerne. Andre har fået retten til at udnytte eksempel olien og gassen og er sluppet meget billigt i skat, så milliarderne er rullet ind. Og som prikken over i'et er det ganske nemt at skjule formuer i skattely og uigennemskuelige selskabskonstruktioner.

Disse formuer går i arv, og de giver magt. Det er nemt at købe politikere, for penge til partikassen og fede direktørjobs efter endt ministertid.

Den slags nedarvede kroner så jeg gerne, at vi havde meget mere fokus på. Det kan ikke passe, at samfundet bliver fattigere og fattigere, samtidig med at nogle få familier bliver rigere og rigere. Nej, de, der har kronerne, skal ned fra tronerne.

Debat: Om arvede kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce