Debat: Øget sikkerhed for de badende


Debat: Øget sikkerhed for de badende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jørgen Mejrup, Niels Juels Vej 36, Svendborg
Katrine Becher Damkjær
Debat FAA. 

Læserbrev: Vel gør en enlig svale ingen sommer. Det er jo stort set publikums eget ansvar, når de hopper i bølgerne.

Men at staten, kommunen og Trygfonden med flere hjælper med at højne badesikkerheden, det skal vi bare være glade for.

Derfor er det positivt, at Svendborg Kommune nu vil lade foretage en risikovurdering af Christiansminde Strand, foranlediget af ulykken, hvor en 15-årig udenlandsk dreng for nylig druknede under badning sammen med sin far.

Drengen blev pludselig taget af strømmen. De gik så hurtigt, at faderen trods ihærdige forsøg ikke kunne nå at redde ham.

Efter ulykken tillod jeg mig at pege på, at der ikke på eller umiddelbart før broen er opsat skilte, der advarer mod den stærke strøm, der i perioder optræder ude i sundet for enden af brohovedet. Og vover man sig endnu længere ud, forstærkes strømmen, så selv habile svømmere rives med. Der kommer de fornuftige ikke ud.

De nærmeste redningsmidler i form af to redningskranse fra Trygfonden en anbragt en pænt stykke vej inde på stranden. Så der vil uvilkårligt gå kostbar tid tabt, inden en løbende redningsmand m/k får hentet, løsnet kransen og får den taget i brug.

Derfor bør redningsmidlerne placeres i den dybe ende af broen, de steder, hvor sandsynligheden for alvorlige ulykker er størst.

En redningskrans med line (samt en kasteline) bør stå operationsklar på begge sider af det yderste brohoved. En direkte telefonforbindelse til alarmcentralen, ville endelig kunne reducere den responstid som redningsvæsenet har brug for.

De fleste lystbåde betjener sig af såkaldte VHF-skibsradioer, der har lyttevagt døgnet rundt på kanal 16/nødkanalen via Lyngby Radio. En del sejlere står til søs med radioen tændt. De ville kunne ile til hjælp, hvis de er lige ud for eller tæt på ulykkesstedet, når nødopkaldet lyder.

Man kan måske indvende, at disse løsninger er at bruge både livrem og seler, men de vil trods alt øge mulighederne for en hurtig redningsindsats betydeligt.

Tak til Fyns Amts Avis for professionel journalistisk follow up og til Svendborg Kommune for - trods alt - at beslutte en risikovurdering.

Debat: Øget sikkerhed for de badende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce