Debat: Ny aftale sætter skub i den borgernære velfærd


Debat: Ny aftale sætter skub i den borgernære velfærd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jane Heitmann, medlem af Folketinget for Venstre, valgt på Fyn
Tandlægenettets julegave
Debat FAA. 

Læserbrev: Regeringen og KL har netop indgået en aftale om kommunernes økonomi for 2019, der indeholder flere positive elementer for vores kommuner. Et markant løft af kernevelfærden, muligheden for skattenedsættelser i de enkelte kommuner, en større anlægsramme til opførelse og renovering af blandt andet skoler og plejehjem, og så bevares finansieringstilskuddet. Det er da kun til at glæde sig over.

Aftalen sætter virkelig skub i kernevelfærden. Den borgernære velfærd tilføres i alt 2,3 milliarder kroner ekstra i 2019. Det betyder helt konkret, at vi nu løfter kommunernes ældrepleje, skoler og daginstitutioner.

Det synes jeg helt bestemt er værd at glæde sig over, for et sådan løft rammer lige i hjertet, på det der er tættest på - børn, unge og ældre. For mig og for os i Venstre har danskernes kernevelfærd særdeles høj prioritet. Og med det aftalte løft til kommunerne, er der nu markant bedre muligheder for netop at levere den service, som mange borgere efterspørger. Fra mine mange år i kommunalpolitik ved jeg, at mange ældre bekymrer sig om hjælp, omsorg og en værdig pleje. Jeg ved, at mange forældre er optagede af gode dagtilbud i vuggestuer og børnehaver, ligesom mange forældre har stort fokus på et indlæringsstimulerende miljø i folkeskolen.

Men det er ikke kun den borgernære velfærd, vi løfter. Vi holder samtidig stadig fast i at gøre det billigere, at være dansker. Derfor etablerer vi en tilskudsordning, som skal understøtte skattenedsættelser i den enkelte kommune for samlet set 250 millioner kroner i 2019. Det gør vi, da der på grund af ansvarlige økonomiske prioriteringer er luft i økonomien. Den kommunale økonomiaftale sikrer, et markant løft af kernevelfærden ude i kommunerne, og samtidig bliver det lettere for kommunerne at sænke skatten. Sådan.

Debat: Ny aftale sætter skub i den borgernære velfærd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce