Debat: Noget om helte
Af: Karen Wengel, DF, Sct. Jørgensvej 76, Svendborg

Læserbrev: I FAA 6. august, bliver en britisk soldats død, tjenstgørende ved den kurdiske YPG-milits samvittighedsfuldt beskrevet. Han brugte den sidste patron på sig selv, fremfor at falde i hænderne på islamisk stat. Forståeligt nok egentlig.

Samtidig beskrives det, hvordan enkelte danskere forhindres i at støtte YPG, uden at man kommer ind på, hvordan det er lykkedes tusinder af muslimer, også fra vort land, at komme ind i de krigshærgede områder, stort set problemfrit. Årsagssammenhængen er vel at de er på ferie, med rekreative sysler af noget afvigende art.

At EU nu vil sikre hjemvendte muslimske såkaldte krigere fra IS med psykologhjælp, garanti for uddannelse og arbejde og i øvrigt fratagelse af eventuelle pekuniære bekymringer, er i min optik det rene galematias. Et af de ganske få steder, jeg kan forestille mig, at en morderisk muslim kan bruge de kvalifikationer han har opnået i de varme lande, er som chef for Danske Banks afdeling for afslag på låneanmodninger fra udviklingslande.

Tænk sig hvis hjemvendte SS-soldater, for eksempel fra Einsatzkommandoerne, efter krigen havde fået samme tilbud? Næh, de blev - retteligt - frataget deres stemmeret, blev mere eller mindre frivilligt deporteret, fængslet eller simpelthen skudt. Og var i dekader meget uglesete af resten af befolkningen. Hvis man dengang, som politiker havde foreslået en sådan velkommen hjem-politik for SS'ere, som de muslimske, psykisk syge såkaldte krigere nu får tilbudt, var man nok endt i Frøslev sammen med Fritz Clausen.

Men nye tider, nye ideer. Men man kan godt savne de gode, gamle dage. Belønnes skal disse morderiske muslimer ikke, men det er bare min mening.