Debat: Milliardtyveri fra ledige


Debat: Milliardtyveri fra ledige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat FAA. 

Læserbrev: Regeringen er på en mission om at hente knap en milliard fra beskæftigelsesindsatsen, der ellers skulle få ledige i job gennem bl.a. kurser og uddannelse. Besparelsen skal finansiere afgiftsnedsættelse og er pakket ind i ord som "omlægning", "effektivisering" og "dynamiske effekter", men konsekvensen er for os at se meget konkret: Arbejdsløse vil ikke længere få uddannelse som tilbud, men vil i stedet blive sendt ud i effektløse virksomhedspraktikker. Årsagen er, at virksomhedspraktik er gratis for kommunen, mens uddannelse koster penge. Det er en gal vej at gå, for praktikker fører i modsætning til uddannelse ikke lige så effektivt til et job. For 3F'ernes vedkommende alene ved vi, at 43 procent af de, der får et AMU-kursus, er i job indenfor tre måneder, mens det for virksomhedspraktikken er meget lavere.

Regeringens besparelser, effektiviseringer og hvad dertil hører, vil for hele Fyn betyde, at vi skal spare 61 mio. kroner.

Regeringen har i stedet for at sætte spot på, at der skal hentes en milliard hos de ledige, valgt at præsentere sit udspil som en nobel målsætning om, at ville skære ned på antallet af regler og ordninger på beskæftigelsesområdet, for at gøre det mere smidigt og effektivt. Afbureaukratisering, færre og simplere regler kan vi fra 3Fs side fint bakke op om. Men vi kan ikke acceptere, at det sker med udskrivning af en regning, som skal betales ved, at de ledige reelt mister muligheden for at få uddannelse og opkvalificering. Og da slet ikke i en periode, hvor der er en klage fra nogle virksomheder over begyndende mangel på kvalificeret arbejdskraft.

I stedet for at spare, bør vi investere i at få alle med, ved at give de ledige de kompetencer, der gør dem attraktive på arbejdsmarkedet. Og vi bør sikre, at der er høj kvalitet i tilbuddene til de ledige, og at de kommunale forskelle ikke bliver for store.

Vi har stadig mere end 115.000 arbejdsløse herhjemme. Godt 11.000 af dem er 3F'ere. Samtidig går det godt for den danske økonomi, og flere brancher forventer at ansætte endnu flere medarbejdere i de kommende måneder. Derfor er tiden nu til at investere i de lediges kompetencer, i stedet for at udhule deres chancer for at blive del af arbejdsfællesskabet.

Debat: Milliardtyveri fra ledige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce