Debat: Mette Kristensen vasker sine hænder


Debat: Mette Kristensen vasker sine hænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Dorthe Ullemose, Skårupøre Strandvej 100, Skårup
Familieafdelingen
Debat FAA. 

Læserbrev: Mette Kristensen (V) har meget travlt med at vaske sine hænder, efter det er kommet frem, at det sejler i familieafdelingen.

Hun prøver på bedste vis, at bilde læserne ind, at hun som formand har haft tjek på situationen, og at hun ikke har et ansvar for familieafdelingens kaotiske tilstand.

Trods hendes stædige og ihærdige anstrengelser lykkes det desværre ikke.

Det er himmelråbende naivt af Mette Kristensen at tro, at fire sagsbehandlere ville kunne redde en afdeling, som befinder sig på bunden af havet.

En APV-undersøgelse fortæller sandheden. Derfor har en ny direktør efter få måneder været nødsaget til at fyre to topembedsmænd. Først på det tidspunkt gik det op for Mette Kristensen, hvor alvorlig situationen er - siden da har tre ud af fire teamledere også forladt skuden.

APV-undersøgelsen fortæller, hvordan medarbejderne i afdelingen er blevet svigtet af en utydelig ledelse, som ikke har formået at give retningslinjer og opkvalificere fagligheden.

Mette Kristensen har fået et hav af politiske signaler, som kunne gøre, at tingene var blevet løst for længe siden. Det er dybt kritisabelt, at udvalgsformanden ikke har været tættere på forholdene i familieafdelingen. Mange problemer kunne være undgået, hvis der var handlet rettidigt.

Men I stedet for fralægger Mette Kristensen sig sit ansvar og skjuler en særdeles bekymrende APV-undersøgelse for udvalget og for mig som næstformand. Den blev først tilsendt udvalget, efter FAA for få dage siden bad om aktindsigt.

Det er komplet uacceptabelt.

Det er med stor undren, at Mette Kristensen nu føler, at hun her i FAA nu skal forsvare både sig selv og afdelingen. Hun udtaler i FAA, at det ærgrer hende, at udvalget har fravalgt at ansætte seks socialrådgivere. Det er en direkte ukorrekt påstand.

Til læsernes orientering havde et enig udvalg besluttet at opnormere med seks socialrådgivere, og de er ansat. Spørgsmålet gik bare på, hvilken rolle de seks socialrådgivere skulle have.

Det er dybt bekymrende, at en formand ser sig nødsaget til at komme med ukorrekte oplysninger for at finde en undskyldning for, at hun ikke som formand har taget ansvar.

Der er mange elementer, der skal iværksættes for at implementere strategiplanen. Det handler for eksempel om mere forbyggende arbejde, større fokus på tværfagligt samarbejde, mere inddragelse af familie og netværk, og at sagsbehandlerne skal arbejde på en helt anden måde.

Det eneste rigtige, Mette Kristensen har forstået, er, at sagsbehandlerne skal have færre sager.

Men at ansætte flere sagsbehandlere på daværende tidspunkt ind i en synkende skude, som i flere år har sejlet uden kaptain, er meningsløst.

Så derfor besluttede et flertal bestående af Socialdemokratiet, Enhedslisten, Liste T og Dansk Folkeparti det eneste rigtige, nemlig at de nyansatte socialrådgivere skulle møde ind i distrikterne og have fokus på forebyggende arbejde, indtil der kom styr på tingene.

DF ønsker i næste valgperiode at ændre på personalepolitikken i Svendborg Kommune, så offentligt ansatte skal kunne ytre sig frit uden at frygte en fyreseddel. Det kan ikke være rigtigt, at vi i et politisk udvalg skal oplyses om glansbilleder af forholdene uden at få oplyst de kritiske forhold. Selv om flere af os var bekendt med forholdene nægtede formanden og den nu fyrede ledelse alle påstande.

DF har endvidere et ønske om at omfordele ressourcer, så langt flere frontmedarbejdere/fagfolk møder ind ude i distrikterne for at tage fat i problemerne, inden de bliver til en sag i familieafdelingen og for at mindske de mange underretninger.

Vi skylder lærerne, pædagoger og institutionslederne, at der er flere hænder at trække på, når tingene ekskalere.

Men udvalget står nu i den tragiske situation, at vi i stedet skal spare 12 millioner kroner på skoler og institutioner, fordi man politisk ikke har handlet i tide. DF har længe påpeget den utydelige ledelse, og jeg har påpeget problemerne både overfor udvalgsformanden og borgmesteren gennem hele valgperioden. Jeg har endvidere kommet med løsningsforslag til, hvordan tingene kunne løses, uden der har været hul igennem.

Mette Kristensen slutter af med at sige, at vi i udvalget skal være løsningsorienterede, men det kræver, at Mette Kristensen er i stand til at se og erkende problemerne, før de kan løses.

Et godt råd til Mette Kristensen: Brug dine kollegaer og læn dig ikke udelukkende op af embedsmændene.

Debat: Mette Kristensen vasker sine hænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce