Debat: Mere lystfiskerturisme til Fyn


Debat: Mere lystfiskerturisme til Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jane Heitmann, MF (V), medlem af Folketingets Erhvervs-Vækst og Eksportudvalg
Lasse Hansen
Debat FAA. 

Læserbrev: Fyn er en perle og et sandt lystfisker-eldorado. Vi har det hele på Fyn - et væld af overnatningsmuligheder i alle prisklasser, en varieret kyststrækning, blå støttepunkter, spændende vandre- og naturstier langs kystlinjen og god adgang til lystfiskerområder.

Der er mange fynske områder, man kunne vælge at fremhæve, men særligt et område er nu værd at bemærke, nemlig området omkring Helnæsbugten. Området har, udover et stort lystfisker-potentiale, også en stor attraktionsværdi for andre turister. Og den lokale opbakning til områdets aktiviteter tror jeg, at andre kommuner ser langt efter.

Jeg har ved flere lejligheder besøgt Helnæs og har nydt skønne løbeture over Langøre dæmning, kanosejlads i bugten og overnatning i shelter på en af de små øer. Jo, her er i sandhed meget at byde på, både for den enlige lystfisker og familier på tur.

Jeg ved, at man i Assens Kommune gennem en årrække har arbejdet målrettet på at fremme lystfiskerturismen og med en stærk natur- og friluftsstrategi har taget vigtige initiativer henimod blandt andet artsbeskyttelse og naturpleje.

Området omkring Helnæsbugten er en vigtig brik i en samlet fynsk naturstrategi. For de nye moderne shelters, som skal sættes op, vil give mulighed for overnatning i alt slags vejr for for eksempel kajakroere. En ny kystnær sti vil spille fint sammen med Øhavsstien og særligt som "Leading Quality Trail" vil den nye kystnære sti have internationalt potentiale for trekking og sikre let adgang til lystfiskerområderne, ligesom der er uanede muligheder for andre naturoplevelser som for eksempel mountainbike.

Som medlem af Folketingets erhvervsudvalg arbejder jeg målrettet for at øge Danmarks erhvervsmæssige styrkepositioner - også når det gælder lystfiskerturisme. Jeg bakker fuldt og helt op om borgmesterens visioner om, at styrker vi området omkring Helnæsbugten, vil det gavne såvel Fyn som resten af region Syddanmark. Men der ligger, set fra min stol, en stor og vigtig opgave i, at formidle viden om områdets potentialer til et bredt publikum, og her har vi en fælles opgave, hvis vi for alvor skal rykke lystfiskerturismen mod nye mål.

Debat: Mere lystfiskerturisme til Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce