Debat: Medarbejderdrevet innovation på sygehusene


Debat: Medarbejderdrevet innovation på sygehusene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Poul Andersen, regionrådsmedlem (S), Drejøvænget 45, Middelfart og Jørn Lehmann Petersen, regionrådsmedlem (S), Farverløkke 41, Broager
Claus Thorsted
Debat FAA. 

Læserbrev: På Cathrinesminde Teglværk i Broager holdes der sædvanen tro hvert andet år en kulturmåned, hvor forskellige personligheder holder foredrag om deres arbejdsområde, afholder koncerter eller på anden måde præsenteres kulturoplevelser. Tirsdag den 16. maj fortalte bestyrelsesformanden for Danfoss, Jørgen Mads Clausen, således om udviklingen på Danfoss fra hønsehus til en global virksomhed - og om fremtidsperspektiverne for Danfoss. 

Et yderst interessant foredrag, der på mange områder kan sammenlignes med tiltag i den offentlige sektor. Et centralt punkt i Jørgen Mads Clausens foredrag var medarbejderdrevet innovation på Danfoss. Ved fortløbende at vise medarbejderne tillid, ansvar og selvbestemmelse, har man udviklet en innovationskultur, hvor initiativ og ideer til forenklet produktion frit gror op nedefra. Og vel at mærke ikke på initiativer i form af ledelsesdirektiver fra den øverste ledelse, men på initiativ fra den enkelte medarbejder, som i den daglige produktion vel nok er den, der har mest føling med arbejdsprocessen. Metoden har ført til betydelig mere arbejdsglæde og ansvar for eget job, men også en betydelig mere effektiv produktion. 

En metode, vi absolut må kunne anvende på sygehusene, ikke mindst på Sygehus Sønderjylland, hvor vi gennem nu snart mange år har oplevet en topstyrende ledelse, som har haft svært ved at lytte til de menige medarbejder - der om nogen ved, hvordan hverdagen fungerer, og hvad der kan gøres betydelig mere effektivt. 

I den nuværende proces med at genskabe tillid og arbejdsglæde på Sygehus Sønderjylland - ikke mindst på Sønderborg Sygehus - bør vi skele til initiativerne på Danfoss. Inspiration udefra skader bestemt ikke. Og i den sammenhæng kan medarbejder drevet innovation bestemt være et af midlerne til at genskabe respekt og anerkendelse af den enkelte medarbejdes indsats.

Debat: Medarbejderdrevet innovation på sygehusene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce