Debat: Mangel på hænder rammer bredt


Debat: Mangel på hænder rammer bredt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Peter Halkjær, arbejdsmarkedspolitisk chefkonsulent i Dansk Erhverv, Ellebakken 21, Birkerød
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: For nylig kunne medierne berette, at kommuner landet over mangler hænder, særligt i ældreplejen. Med andre ord rammer mangel på arbejdskraft nu også velfærdsydelser.

Serviceerhvervene har mærket samme udfordring længe - at der ikke er hænder og hoveder nok til at løfte det arbejde, som der heldigvis er, fordi tiderne er gode.

I omsorgssektoren arbejder 67.000 på deltid. En del af udfordringerne her kan altså løses ved, at flere går op i tid. Denne løsning rækker dog ikke i forhold til at løse erhvervslivets udfordringer med mangel på arbejdskraft. Der er derfor brug for at se på andre initiativer også.

Hvis man øger gevinsten ved at tage et job og sanktionerer ledige, der ikke står til rådighed mere effektivt, så giver det flere hænder på arbejdsmarkedet. Det samme gælder, hvis jobformidlingen styrkes.

Der kan satses på efteruddannelse og opkvalificering. Vi kan åbne op for mere arbejdskraft fra landene omkring os. Og vi kan fortsætte længere tid på arbejdsmarkedet. Der er mange muligheder. Det vigtige her er, at der snart sker noget.

At et politisk flertal på Christiansborg udviser ansvar og sørger for, at vi som samfund har de hænder og hoveder, som både virksomheder og offentlige og private leverandører af kerneydelser som eksempelvis ældrepleje har brug for.

Debat: Mangel på hænder rammer bredt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce