Debat: Malurt i bægret


Debat: Malurt i bægret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Steffen Møller, cheføkonom, tidl. Dansk Metal, Hestehavevej 8, Ryslinge
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: Hurra, forlig - nu mangler bare afstemningerne om de nye overenskomstforslag. Men eftertanken efter det lange slagsmål giver bismag. Det er ligesom om, at der mangler noget.

Hvor blev stemmen af, som repræsenterer de, der skal betale for overenskomsten? Hvor blev borgerne af, som ikke er ansat i den offentlige sektor? Hvor er alle de mange - flertallet af befolkningen - som er brugere af de offentlige ydelser - deres krav på service er ikke omtalt - eller tilgodeset eller forbedret?

Det kræver ikke højt matematisk niveau at regne ud, at når der er et givet beløb til rådighed, så kan man variere på mængden eller prisen/omkostningen.

Pris x mængde = pengene passer. Den ene stiger - så må den anden falde. Nu er prisen steget med over otte pct. - så resultatet må blive færre ansatte.

OK - hvis indkomsterne i samfundet (skattepligtige indkomst) stiger med mere end otte pct. i perioden, så slipper man for besparelser - samme skatteprocent kan betale stigningen i prisen/lønnen. Inflationen betaler en del af regningen. Men det bliver man jo ikke rigere af.

Men i mange kommuner - især på Fyn og Region Syddanmark - stiger indkomsten ikke mere end otte pct. Og de offentlige servicer skal vokse - alene som følge af, der bliver væsentligt flere ældre - og at de svageste i samfundet kræver mere omsorg. Resultat? Skattestigninger.

Så malurt? Skattestigning kombineret med besparelser=færre ansatte. De færre tilbageblevne ansatte får en månedsløn mere i løn om året i løbet af tre år.

Så hurra for forliget - mon det er valgår i år? Ingen tør sige sandheden - spin om de gode resultater - men ikke om regningen, der skal betales. I den private sektor betaler kunderne prisstigningerne. I den offentlige sektor - skatteborgerne.

Good luck - med efterårets budgetlægning. Her starter hovedpinen efter festen.

Debat: Malurt i bægret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce