Debat: Lyt til læserne


Debat: Lyt til læserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


John Jensen, Sanddalsvænget 10 B, Svendborg
Andreas Bastiansen
Debat FAA. 

Læserbrev: I en leder 7. oktober under overskriften "Kære læser, kom bare ind", jamrer chefredaktør Carsten Olsen over faldende salg af Fyns Amts Avis. Olsen har svært ved at give en årsag til det faldende læsertal og placerer en del af skylden på internettets nyhedsformidlere, hvilket sandsynligvis er rigtigt, men chefredaktøren kan, ved at nærlæse, hvad han selv skriver, se hvad hovedårsagen er.

Olsen skriver: "Og selv om det i dag ikke er nødvendigt at kæmpe så hårdt for frihed og ytringsfrihed som for 155 år siden, anser vi det stadig for at være vores fornemmeste opgave at værne om ytringsfrihed og engagere os i det lokale fællesskab."

Ordskvalder hr. redaktør - for første gang i mere end 60 år kom der under Muhammedkrisen i 2005 massivt tryk på ytringsfriheden - næsten samtlige danske journalister krøb i flyverskjul under skrivebordene, hvorfra de stadig ligger og råber ytringsfrihed. Nogle få trodsede den muslimske terror og beretter dagligt på nettet fra den virkelige verden, medens de underbordliggende journalister er fornærmede og vrøvler om fake news. Med hensyn til at engagere sig i fællesskabet fejler I efter min mening fælt.

For under et år siden kunne man i en stor, flot opsat artikel læse om "dårlige toiletter på danske skoler", og i denne forbindelse børns inkontinens. Undertegnede, som i lange perioder har opholdt mig blandt mennesker, der aldrig har set et toilet eller kender til brugen af toiletpapir, tillod mig at skrive et læserbrev, hvor jeg, for at højne hygiejnen, opfordrede til kursus i toilethygiejne for elever fra Afrika og Mellemøsten - læserbrevet blev blankt afvist, det var diskriminerende. Emnet har aldrig igen været fremme i Fyns Amts Avis, måske er problemerne løst?

I juni prydedes forsiden af en tørklædeindpakket dansk pige, de store overskrifter var, Solvej er konvertit: "Ramadan er en velsignet tid". Og "Som muslim er Solvej endelig blevet et helt menneske". I en by og et land, som i den grad ikke formår at integrere muslimer, betragtede jeg artiklen som en provokation og foreslog i et læserbrev at finde en muslimsk pige, som var blevet kristen, drak øl, spiste flæskesvær og elskede en blåøjet bodybuilder med tatoveringer. Læserbrevet blev aldrig bragt.

Tilbagemeldingen på et tredje læserbrev lød. Kære John Jensen. Vi bruger på Fyns Amts Avis ikke ordet neger.

Kære Carsten Olsen, når I på Fyns Amts Avis holder op med at tale ned til læserne, begrænser berøringsangsten, tynder ud i venstreorienterede klummeskribenter og begynder at berette om den virkelighed, byen og landets borgere lever i, behøver vi måske knap så mange opslag på nettets nyhedsmedier og tegner sandsynligvis igen et abonnement på Fyns Ams Avis.

Debat: Lyt til læserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce