Debat: Langt fra virkeligheden


Debat: Langt fra virkeligheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Ebbe Christensen, Omgangen 7, Rudkøbing
Fogh indkalder til skatteforhandlinger
Debat FAA. 

Læserbrev: Jeg må minde om, at Knud Pedersen skrev, at videnskab og uddannelse er de første områder, som populister skærer ned på, når de kommer til magten. Og fortsatte: "Denne foragt for og modstand mod viden, som Anders Fogh indledte herhjemme ..."

Han kæder altså direkte nedskæringer på videnskab og uddannelse sammen med Anders Fogh.

At Knud Pedersen ikke tænkte på Foghs nytårstale 2002, da han skrev sin klumme, forhindrer ham jo ikke i at forholde sig til, at Anders Fogh i talen klart skelnede mellem faktisk viden, og det man kan kalde holdningseksperter. Knud Pedersen forholder sig heller ikke til de betragtelige forbedringer og stigende udgifter til højere/videregående uddannelser under VK-regeringen. Undrer det ham slet ikke, at det kunne forekomme under Anders Foghs ledelse, hvis hans politik gik ud på det stik modsatte? Åbenbart ikke. Det må være ud fra tesen om, at man ikke skal lade sine teorier forstyrre af irriterende kendsgerninger.

I stedet henviser Knud Pedersen til Foghs udtalelser om Irak-krigen samt til det, han kalder fjernelsen af bevillingerne til uafhængige råd og nævn. Det første har intet og det andet meget lidt med emnet at gøre. Betegnelsen "fjernelsen af bevillingerne" er i øvrigt meget misvisende. Bevillingerne blev ikke fjernet. På finansloven for 2002 blev området beskåret med 367 millioner kroner ud af et samlet beløb på 4,5 millliarder kroner.

Når Knud Pedersen skriver, at "Fogh ansatte bare håndplukkede eksperter ..." er det igen ikke korrekt. For eksempel havde skattekommissionen socialdemokrat og tidligere skatteminister Carsten Koch som formand.

At Knud Pedersen ikke forholder sig til fakta og skriver mere eller mindre ukorrekt om andre emner, hænger sammen med, at han baserer sit svar på ren afskrift fra en artikel af Rune Engelbreth Larsen i Politiken fra 16. maj 2009, hvor han hagler løs på Anders Fogh. Om Larsen kan nævnes, at han i 2005 sammen med Tøger Seidenfaden skrev en bog, som lagde hele skylden på Muhammed-krisen på Anders Fogh. Et "værk", hvis teorier blev kraftigt gennemhullet, da den tidligere immam Ahmed Akkari udgav sin bog i 2014.

I såvel Larsens artikel som i Pedersens indlæg indgår de samme citater og anvendes enslydende formuleringer, som for eksempel "en eksplosiv tilgang af regeringsrådgivende spindoktorer og regeringsloyale rådgivere/eksperter", "fjernelsen af bevillingerne til uafhængige instanser/råd og nævn", "de virkelig magtfulde autoriteter - nemlig regeringen/Fogh selv" samt omtale af de samme to såkaldte regeringsloyale eksperter: Bent Jensen og Bjørn Lomborg.

Og da Larsen i sin artikel i 2009 ikke forholdt sig til, hvordan udviklingen uddannelsesmæssigt havde været under VK-regeringen, ja, så er Knud Pedersen åbenbart heller ikke, her i 2017, i stand til det.

Debat: Langt fra virkeligheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce