Debat: Landmænd tænker glimrende selv


Debat: Landmænd tænker glimrende selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat FAA. 

Læserbrev: Reaktion på Flemming Schell Simonsens læserbrev "Anvendelse af sprøjtemidler".

Her gik jeg naive, almindelige menneske og troede, at man først sprøjtede en mark med meget farlige antisvampemidler, hvis man konstaterede et behov for det. Men nej, man sprøjter alle hvedemarker forebyggende, da det ellers ikke kan bruges til brødkorn. Brødkorn dyrket i Danmark er altså altid sprøjtet med fungicider, som giftene kaldes. Så tror da Fanden, at det går galt.

Det er præcis det samme, der er galt i svineproduktionen. Man fodrer grisene med foder, der indeholder antibiotika, så grisene ikke skal blive syge. Denne praksis har skabt MRSA.

Lav om på produktionsforholdene så grisene ikke nødvendigvis bliver syge. Dyrk kornsorter, der egner sig til vores klima. Skift til økologisk drift.

"Forbrugerne har skylden for MRSA", hævder Flemming S. Simonsen. Årsagen skulle være et krav om billigere fødevarer. Vrøvl og sludder.

Kan landmænd ikke tænke selv? Er de ligesom kvæg, der lader sig trække afsted? Det er ikke mit indtryk.

Som jeg ser det, ved landmænd godt, hvordan man tjener penge uden hensyn til miljø og dyrevelfærd.

At Venstre retter ind efter landbruget, behøver man blot at kigge på forløbet omkring Landbrugspakkens gennemførelse for at være overbevist om. Dobbelt mundkurv til forskerne på Århus Universitet. "Hold kæft eller mist flere hundrede millioner kroner i støtte fra staten".

Landbrug og Fødevarer, landbrugets lobbyorganisation, har stor indflydelse på Lars Løkkes politik, hvorfor ellers yde partistøtte? Er landmænd dumme filantroper, som synes, at Lave Lars er noget så yndig i silkeunderbukser? Nej, de skal sgu nok sørge for at få valuta for pengene.

Miljøet og befolkningen betaler prisen. Storbonden køber en ny Mercedes. Lave Lars griner hele vejen til banken.

Debat: Landmænd tænker glimrende selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce