Debat: Landbruget er vigtigt for Danmark
Af: Erling Bonnesen, medlem af Folketinget for Venstre, Kløverbakken 12, Broby

Læserbrev: I avisen den 13. februar langede Ian Heilmann ud efter min - ifølge ham - manglende fornemmelse for regnskab. Men Heilmann retter bager for smed. I sit indlæg antyder han, at landbruget snyder i skat - eller i hvert fald skattetænker i ordets yderste potens. Intet er mere forkert. Landbruget bidrager positivt til samfundet.

Heilmann beskylder direkte DLG og Landbrug og Fødevarer - samt landbruget i særdeleshed - for ikke at betale den selskabsskat, de skal. Gør man sig den ulejlighed at tjekke skattelisterne, tilbagevises Heilmanns anklager hurtigt.

Under DLG optræder tre selskaber; DLG Finance A/S, Dlg Service A/S og Dlg Trading A/S. De er alle tre sambeskattet med moderselskabet Vitfoss A/S. Vitfoss betalte rigtig nok ikke selskabsskat i 2016. Men med god grund, da den skattepligtige indkomst for 2016 var negativ. Det skal dog nævnes, at de både betalte selskabsskat i 2014 og 2015. Derudover bidrager de med produktion og arbejdspladser. Alt sammen noget, der også gavner samfundet og statskassen.

For Landbrug og Fødevarers vedkommende, så er her tale om erhvervsorganisation som efter fondsbeskatningsloven paragraf 1.1.2 med rette ikke betaler selskabsskat.

Jeg vil opfordre Ian Heilmann til at få styr på fakta og droppe de falske anklager.