Debat: Lad os få et opgør med sundhedsprofeterne, mener thuriner


Debat: Lad os få et opgør med sundhedsprofeterne, mener thuriner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Inga-Britt Kjølby Olsen, Liljevej 11, Thurø
Billede
Debat FAA. 

Synspunkt: Det er der din egen skyld, hvis du er syg. Det er helt enkelt budskabet til befolkningen fra politikerne, Kræftens Bekæmpelse m.fl.

Dommen til den patient, der allerede ligger ned "selvforskyldt", men syg, mens samme politikeres økonomiske politik samtidig reducerer ressourcerne til den behandling patienten har krav på og har betalt til med sit arbejde.

Din-egen-skyld-holdningen er også gangbar i store dele af de alternative behandleres bevidsthed og filosofi, som tilmed er gennemsyret af den sorteste moralisme og en holistisk idé om "sundhed som en personlig opgave". De samme politikere og behandlere fornægter konsekvent de sygdomsfremkaldende faktorer, som uanset askese, afholdenhed og sund kost m.m. udvikler kræft, hjertelungesygdomme, ledsygdomme og psykiatriske sygdomme.

Fornægter årsager som forurening, forgiftning, angst og arbejdsløshed, for blot at nævne nogle eksempler på de mest belastende forhold, som overhovedet ikke nævnes i den ufattelige mængde artikler og gode råd, jeg foreløbig har pløjet mig igennem.

Drømmeanalyser, workshops med kropsøvelser, grøntsager, musik og meditation er de religiøse tilbud til slagteriarbejderen, der i akkordræset har mistet sin førlighed ved at bære rundt på døde dyrekroppe. Til eternitarbejderen, der har røget fem cigaretter om ugen, men døde af asbestose efter et årelangt slid på en farlig arbejdsplads med indånding af asbestfibre. Eternitarbejderen, der ikke fik erstatning på grund af de fem ugentlige cigaretter.

Til træindustriarbejderen på 31 år, der blev steril, fordi træet han skulle forarbejde var imprægneret med ren gift, der, uden at han anede det, blev absorberet i organerne, dræbte sædcellerne og forgiftede leveren.

Sund-kost-ud-i-naturen-religionen er også det helt rigtige tilbud til den enlige mor på bistand, som må bruge sine penge på at mætte sig selv og to børn uden hensyn til, om de rigtige frugt- og grønt-ingredienser indgår i kosten. Hun tillader sig måske en cigaret for at klare de daglige problemer. Det er hendes egen skyld, hvis hun efterfølgende bliver syg, får astma, kræft eller psykiske problemer.

Ægte forebyggelse begynder ved roden, ikke behandlingen. Ægte forebyggelse er at skabe vilkår i menneskers liv, hvor giftstoffer og andre kræftfremkaldende stoffer er fjernet fra arbejdspladsen, fra markerne, vandet, bilosen og fødekæden.

Ægte forebyggelse er en indsats, der hvor den virkelige fare for menneskers sundhed findes. I en svag miljøpolitik, tilladelse til giftpræparering, bestråling og stress.

Så længe vi ikke satser ved roden og forebyggelse uden moralisme, kan vi kun behandle, og på det kan mennesket sjældent overleve.

Debat: Lad os få et opgør med sundhedsprofeterne, mener thuriner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce