Debat: Lad ny teknologi virke


Debat: Lad ny teknologi virke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jesper Højte, fagchef for transport og infrastruktur i Dansk Erhverv
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: Den teknologiske udvikling går stærkt. For ikke mange år siden var internettet ikke opfundet, og kun de færreste havde en mobiltelefon. Dengang var der i øvrigt ikke meget smart-phone over de mobile telefoner, som mest af alt mindede om sorte mursten.

De færreste af os tænker nok på, at den teknologiske udvikling påvirker mange fag og brancher. Tag nu for eksempel transportbranchen. Her giver den stadigt mere sofistikerede teknologi mulighed for at fremme mobiliteten. Intelligent styring af trafikken og øget brug af teknologi i virksomhedernes logistik, i køretøjer og i infrastrukturen sikrer, at transport kan afvikles intelligent, effektivt og sikkert. Det øger produktiviteten, så vi får mere for pengene.

IT kan bidrage til en mere klimavenlig kørsel, en mere sikker trafikafvikling, styrke erhvervslivets konkurrenceevne samt reducere trængslen og dermed spildtiden for os alle sammen.

Det kræver selvfølgelig investeringer, men det kræver også, at lovgivningen løbende tilpasses den nye teknologi. Det vil sige, at det skal sikres, at køretøjer, der har den nyeste teknologi, skal have mulighed for eksempelvis at kunne køre hurtigere og have mere læs ombord end ældre køretøjer. Naturligvis uden at der gås på kompromis med trafiksikkerheden. Det vil være tudetosset ikke at høste gevinsterne, som ligger i den nye teknologi til gavn for både virksomhedernes og klimaets bundlinje.

Debat: Lad ny teknologi virke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce