Debat: Lad mig præcisere ukorrekte overskrifter og påstande


Debat: Lad mig præcisere ukorrekte overskrifter og påstande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Dorthe Ullemose, MF og byrådsmedlem (DF), Skårupøre Strandvej 100, Skårup
Katrine Becher Damkjær
Debat FAA. 

Læserbrev: Lad mig præcisere de ukorrekte overskrifter og påstande, FAA har lagt for dagen de sidste dage i avisen. Indledningsvis kan jeg godt forstå, hvis nogen tænker, at det der foregår i DF Svendborg, er som en børnehave. Ved sidste valg gik tre ud af partiet og blev løsgængere på grund af samarbejdsproblemer med Jens Munk og nu ved dette valg har vi igen problemer med, at Jens Munk ikke vil samarbejde med den nye byrådsgruppe og kandidatgruppen ved det netop afsluttende valg.

Jeg er oprigtig ked af det og uforstående overfor, at man ikke tænker på vælgerne og partiet i stedet for sine egne egoistiske handlinger. FAA skriver, at jeg ønsker at sælge Jens til et andet parti. Jeg kunne aldrig drømme om at skubbe nogen over i et andet parti. Men min holdning er, at hvis Jens samarbejder mere med Venstre, end han gør med mig og DF, så burde han selv gå over til det parti, hvor han selv mener, han hører til. Og det har desværre været tilfældet i denne valgperiode. Både Lars Kalmar (konstistuereret bestyrelsesformand) og den nye byrådsgruppe samt kandidater har beskrevet Jens Munks illoyalitet her i FAA.

Hvis der er nogen, der har kæmpet og tilgodeset Jens de sidste fire år, så er det mig. De fleste læsere kan vel huske, hvordan de tre udbrydere ved sidste valg begik en indædt kamp for at smide Jens Munk ud af partiet. Jeg selv kæmpede for at alle skulle blive.

Min fornemste opgave som gruppeformand er at samle gruppen og skabe konsensus, og det er lykkes mig med de otte kandidater og bestyrelsen ved dette valg - Jens Munk har desværre gået sine egne veje og i den grad modarbejdet os alle.

FAA har trykt en overskrift om, at jeg har fået tæsk af DF-toppen. Jeg har ikke fået nogen anmærkninger, hvilket også fremgår af artiklen og for det tredje er Jens Munk ikke blevet snydt for en politisk post, som der ligeledes står beskrevet. Jens havde fået to udvalg, hvis han gav hånden på, at han ville samarbejde, men det har han desværre ikke gjort.

Partisekretær Poul Lindholm har svaret i FAA, at han undrede sig over, at mødet blev flyttet til min adresse og at bestyrelsesposterne ikke fremgik af mødet. Mit svar til de to udsagn er for det første, at ingen kunne vide, at Jens sad på rådhuset til et andet møde, da gruppen var til møde hos mig. Et typisk problem, idet Jens stort set aldrig giver besked om han kommer til et møde eller ej.

Hvis jeg vidste, at han var på rådhuset og hvis han havde sagt, at han var til møde der - så havde jeg selvfølgelig ikke flyttet placeringen af mødet hos mig.

Omkring bestyrelsesposter, så har DF ingen bestyrelsesposter fået. Så hvorfor skulle det være relevant på mødet? Bestyrelsesposten i Svendborg Kraftvarme er en post, der tilhører Socialdemokratiet, men en post som Bo Hansen ringende til mig og spurgte, om jeg ville have.

Bestyrelsesposten i Vand og Affald er en post til Enhedslisten - hvis vi sagde nej, gik den tilbage til konstitueringen. Ved et ja fik vi to bestyrelsesposter, et i Hesselager Plejecenters bestyrelse og en bestyrelsespost hos Strandlyst Boliger. Begge poster som er givet til vores bagland.

Eftersom Jens Munk stadigvæk ikke har signaleret, at han vil samarbejde med den nye byråd og eftersom han op til flere gange har truet med at gå ud af partiet, samt ikke forstår, at kritik skal tages internt, så får han et udvalg og vi andre tre får to udvalg. Sådan må det være og det er byrådsgruppen enig i.

Jeg selv fik 1790 personlige stemmer ved valget og Jens fik 564, så er det vel naturligt, at udfaldet bliver som det gør? Jeg vil ikke igen risikere, at et medlem går ud af partiet med poster tildelt DF.

Jens Munk er snart 70 år og han har meddelt, at det er hans sidste valgperiode, derfor er det naturligt, at han lader de nye medlemmer komme til fadet. Jeg holder meget af Jens, og er ærgerlig over at han opfører sig som tilfældet er.

Håber, at vi sammen i byrådsgruppen kan samarbejde om DFs politik til gavn for borgerne i Svendborg Kommune, som vi er valgt til.

Svar fra redaktionen:

Læserbrevet fra Dorthe Ullemose giver ikke Fyns Amts Avis anledning til at foretage rettelser eller præciseringer af den seneste uges historier om Dansk Folkepartis lokalafdeling.

 

Det skal påpeges, at det ikke er avisen, som påstår, at Dorthe Ullemose "forsøger at sælge en partifælle til et andet parti." Det er DF's partisekretær Poul Lindholm, som udlægger den omtalte situation på den måde.

Mvh

Caspar Troest Jørgensen, lokalredaktør

Debat: Lad mig præcisere ukorrekte overskrifter og påstande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce