Debat: Lad den rene kaste første sten


Debat: Lad den rene kaste første sten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Carsten H. Pedersen, torvegartner, Herredsfogedvej 1, Tved, Svendborg
Billede
Debat FAA. 

Synspunkt: Min desværre alt for tidligt afdøde nabo havde et dejligt mundheld.

Han sagde altid "Livet er kun sorger og glæder, heldigvis er der flest glæder."

Sådan oplever jeg det også hver morgen, når min hustru går ud og henter avisen. Så tænker jeg på, at det var godt, vi stod sammen der i 60erne, da den var rigtigt i vanskeligheder, og vi var mange, der ville være kede af at undvære den lokale avis og købte lidt aktier efter evne. Dengang var to aktier á 100 kroner en ugeløn, men vi sydfynboere løftede i flok - godt for det.

Men så bliver man ked af det, når man når til en side, hvor der står, at vore børn sviner skoletoiletterne så meget, at de ikke selv vil bruge dem. Erik Dagø luftede den anden dag, at man kunne lade nogle langtidsledige holde dem rene, men var det ikke klogere at lade de store klasser gøre det, for så ville de hurtigt få dem, der sviner, dresseret. Min tanke var også, at sætte et skilt på døren, hvor der står "Efterlad toilettet som du ønsker at genfinde det". Den går heller ikke, for de unge mennesker kan ikke læse, hvad der står på sådan et skilt.

Tak, for at vi fik lært at læse efter en Ole Bole.

Forleden kunne jeg godt tænke mig at få en pakke n....boller, så jeg gik ind til en bager, der selv laver dem, men der var udsolgt. Så bad jeg om en pose jødekager. Tre mørklødede mænd var også i butikken. De smilede til mig, så jeg ønskede god jul. Men de var muslimer, sagde den ene, så forstod jeg, hvorfor de smilede, de troede, jeg sagde jødehager.

Under sporten har vore drenge fundet et friskt kampråb - det som unge, virile mænd drømmer om, når de har været borte fra koner og kærester i flere uger - "store attributter".

Det faldt en lille pige af mangel på samme for brystet, men det ville lyde mærkeligt, hvis de råbte "store strygebrætter". Jeg tænkte på, hvad mon vore håndboldpiger kan finde på at råbe.

Videre i avisen bliver man rigtig glad, fordi man gik og troede, at Enhedslisten i godhed og selvopofrelse tangerede Vorherre. Her gik man og troede, at Pernille From (det er vist kun fornavnet, der er rigtigt) og lille Schmidt havde styr på deres tropper, og så er der alligevel en, som træde op i potten. Men når det er noget, man selv gør, er det ikke så syndigt.

Mit nytårsønske skal være, at inden vi er så strikse til at dømme andre, tager en sten op i hånden og siger som en mand gjorde for et par tusind år siden, da han kom til en by, hvor de skulle til at stene en kvinde: "Lad den, der er ren, kaste første sten".

Godt nytår - og så vil jeg sige, næsten lige som dronningen nytårsaften: "XXX bevare vor Fyns Amts Avis".

Debat: Lad den rene kaste første sten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce